HTX Teknologi og Software

HTX • Vordingborg: Er du interesseret i softwareudvikling og iværksætteri? Vælg studieretningen Teknologi & Software på HTX i Vordingborg

Drømmer du om at blive iværksætter? Kan du godt lide at udvikle og designe produkter? Så er "Teknologi og Software" lige noget for dig!

På studieretningen "Teknologi og Software" med Teknologi A og Design B kommer du til udvikle produkter og planlægge markedsføringen af dem.

Du kommer til at designe, bygge og afprøve innovative teknologiske produkter. Du lærer også at forstå produktets værdi for kunderne og samfundet.

Du kan efterfølgende starte din egen virksomhed og blive iværksætter. Du kan også læse videre på universitetet - for eksempel som ingeniør eller arkitekt.

Download PDF

Karriere og videreuddannelse

Denne studieretning er til dig, der er interesseret i softwareudvikling og iværksætteri. Måske vil du gerne arbejde med software på et professionelt niveau og skabe positive forandringer i verden med IT.

Undervejs i din gymnasietid kommer du blandt andet til at arbejde med programmering, målgruppeanalyse, brugertests, forretningsudvikling, projektplanlægning og markedsføring .

Du bliver forberedt bedst muligt til at læse videre som

  • softwareingeniør
  • datalog
  • datamatiker
  • cand. it.
  • andre IT-uddannelser

Tjek  "Adgangskortet" og se de uddannelser  du kan søge ind på med de konkrete fag.

ZBC HTX teknologi og software uddannelse - elever arbejder ved computer

Grundforløb og studieretning

Du starter på grundforløbet, der varer 3 måneder.  På grundforløbet bliver du introduceret til de forskellige  studieretninger og typer  af  videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er  målrettet mod.

Du skal først endeligt vælge studieretning i slutningen af grundforløbet.

Uddannelsen varer i alt 3 år.   

ZBC HTX uddannelse - elev arbejder med robotteknologi og gaming

Prøv det i virkeligheden

Din dagligdag er som i de fleste virksomheder projektorienteret og med afsæt i virkelige udfordringer. Det betyder, at du får erfaring med projektledelse og oplever, hvordan man kan få det bedste ud af at arbejde sammen i en projektgruppe.

Det betyder også, at du vil arbejde med reelle udfordringer for virksomheder, hvor du kan være med til løse nogle af deres problemstillinger ved hjælp af innovative og nyskabende ideer og løsningsmodeller.

Du kommer helt konkret til at bygge og arbejde innovativt med teknologiske produkter, så du lærer at forstå tingene både i praksis og i teorien.


Vi har åbne og lyse faciliteter, udstyr af høj kvalitet og et toptunet multiværksted. Vi bruger 3D-printere, avancerede kameraer og redigeringsudstyr.

ZBC HTX teknologi og software - elever arbejder ved computer

Søg ind

Du søger ind via optagelse.dk. Se mere om optagelse længere nede.

Søg ind via optagelse.dk