Kender du dine rettigheder?

  • Kursus
  • | 15-01-2020
  • | ZBC

Vidste du, at du hvert år har ret til ca. 14 dages efter- og videreuddannelse?

Du hørte rigtigt! Du har hvert år ret til selvvalgt efter- og videreuddannelse.

Præcis hvor meget afhænger af de overenskomster, din fagforening har fået forhandlet hjem*. Men som tommelfingerregel har du ret til 14 dages selvvalgt efter- og videreuddannelse med lønkompensation.

Du kan også, ifølge de fleste overenskomster, vælge at gemme dine 14 dage og ”spare op” til et længere uddannelsesforløb på op til seks uger.

Du behøver ikke at spørge din arbejdsgiver om lov til at tage på kursus, for det er din ret. I skal bare blive enige om, hvornår det passer ind i det daglige arbejde.

 

Nu hvor du kender dine rettigheder, kan du begynde at overveje, hvilke nye kompetencer DU godt kunne tænke dig. På ZBC tilbyder vi over 500 kurser hvert år - inden for alt fra industri til sundhed og omsorg. Så mon ikke du kan finde lige netop den efter- og videreuddannelse og de kompetencer, du leder efter?

* Kontakt din tillidsrepræsentant eller din lokale fagforening for at få de præcise præmisser for din årlige selvvalgte uddannelse (varighed, procentvis lønkompensation, mulighed for at ”spare op” osv.).