Hvad er du god til?

  • EUD
  • | 08-04-2018
  • | ZBC

Måske vi kan hjælpe dig med at finde ud af det. For hvornår er man dygtig, og hvad er talent?

Og lad os starte med at slå fast, at talent er andet end bare at få 12-taller!

Talent er noget vi alle har, men det er ikke altid let at finde sit talent. Et er sikkert: Du har med garanti et talent, som du ikke selv har tænkt over. 
Talent kan være mange ting; Man kan have talent for at være kreativ, for at bruge sin fantasi, for at stole på sin mavefornemmelse eller for at være god til at få venner. Man har også tit talent for de ting, man synes er sjove at lave. 

Bliv klogere på dig selv 
Det er en stor beslutning, når man skal vælge uddannelse, og der er mange valg. Måske ved du, at du har talent for tal og er noget af en matematiknørd? Eller du elsker at jonglere med ord og er en læsehest? Men du har med garanti også mange talenter, som ikke direkte er fag i skolen, og som er vigtige at kende, for at du kan vælge den rigtige uddannelse og karrievej. 
Prøv at tænk mere praktisk over, hvad du er god til. Har du et indlysende talent, som du er kendt for? Er du god med hænderne og lærer du bedst ved at få lov at prøve tingene? Er du god til sport? Er du god til at tænke nyt? Kommer du aldrig for sent og er du god til at holde aftaler og planlægge din hverdag? 


Er du den person, der tager dig af de andre i klassen, hvis de har det svært? Er du den, der bruger weekenderne på at være udenfor og lave noget praktisk? Er du en nørd til computer? Er du god til at være kreativ i køkkenet? Er du god til at lytte? Er du god til at finde vej, når du er med familien på ferie? Er du skarp til sociale medier? Er du den af klassekammeraterne, der altid har ryddet op på dit værelse? Er du den, der bliver fyldt med energi af at være sammen med andre mennesker? Er du den, der kan sælge, hvad som helst på et lommemarked? 
Alle disse ting er talenter, du kan bruge i dit arbejdsliv. Prøv at skriv de tre ting ned, du er bedst til, og som du godt kan li’, og se så om der ikke er en uddannelse, hvor flere af de ting indgår. Du er også velkommen til at skrive dine helt egne talenter ned, for du er uden tvivl den, der kender dig selv bedst.