Hvad laver du, når du har fri?

  • EUV
  • | 15-04-2019

Hvorfor kun lave det du elsker, når du har fri? Måske din hobby kan blive din levevej.

Klokken nærmer sig 16, og du har endelig fri. Nu skal du hjem! Endelig hjem og ud i haven, ud i køkkenet eller måske ud i værkstedet?

Men sådan behøver det ikke være. Du kan nemlig gøre din hobby til din levevej, når du vælger en erhvervsuddannelse. Så behøver du ikke længere vente til klokken bliver 16, før du kan lave dét, du elsker allermest.

Spørg dig selv: Hvornår glemmer jeg tid og sted, og hvad laver jeg, når jeg gør dét. Tænk over, hvornår du har det sjovest til daglig, og hvad du er rigtig god til.

Skynder du dig i køkkenet for at bage og kokkerere lige så snart, du kommer hjem? Så bør du overveje at starte på ZBC Fødevarer. Her kan du blive alt fra kok, bager og konditor, ernæringsassistent til tjener. Du kan leve af din hobby og få mulighed for at give gæsterne på din restaurant en skøn mad-oplevelse. Du kan også blive cater – så er det din opgave, at maden spiller til festerne, så alle går glade og mætte hjem.

Er du vild med frisk luft og blå himmel? Og er det i haven, man finder dig, så snart du får fri? Hvorfor ikke arbejde udenfor hele tiden? På ZBC Jernbjergaard kan du uddanne dig til blandt andet anlægsgartner, struktør eller bæredygtig landmand. Du får mulighed for at skabe flotte haver og anlæg, der bliver stående for eftertiden, og som kan nydes af såvel Dronningen som Hr. og Fru Jensen. Eller du kan arbejde med landbrug, dyr og afgrøder.

Er du typen, der bruger fritiden på at skille alting ad og samle det igen? Ville dine venner beskrive dig som lidt af en Georg Gearløs-type? Så bør du overveje en uddannelse fra ZBC Industri. Her kan du uddanne dig til blandt andet industritekniker, automatiktekniker, procesoperatør eller værktøjsmager. ZBC Industri er for dig, der er en teknisk altmuligmand, lidt af en computernørd og vild med programmering.

Er du den de andre kan ringe til, hvis de har brug for hjælp? Står du altid klar til at tage dig af andre? Og passer du gerne vennernes børn? Så bør du overveje en uddannelse fra ZBC SOSU. Her kan du uddanne dig til social- & sundhedshjælper, social- & sundhedsassistent og pædagogisk assistent

Har du hjemmet fuld af gør-det-selv-projekter? Er værkstedet dit yndlingssted? Sætter du en ære i at gøre tingene selv og skabe resultater med hænderne? Så overvej, om du skal starte på ZBC Bygge- & Anlægsskolen. Her kan du blive tømrer, murer, maler og meget andet. Det er lige noget for dig, der elsker at se dine projekter ført ud i livet. Og hvem vil ikke gerne kunne køre gennem byen, pege og sige: ”Se, det har jeg lavet”.

Hvis du elsker at planlægge og holde styr på det hele, selv når du har fri, er en uddannelse fra ZBC Business måske noget for dig. At være struktureret og kunne planlægge er en værdsat kompetence, som mange virksomheder efterspørger. På ZBC Business er der mange uddannelser, hvor struktur-genet er en fordel. Du kan eksempelvis uddanne dig til eventkoordinator

Elsker du at møde nye mennesker? Er du en ørn til geografi? Eller kan du bare godt lide at rode med biler, når du har fri? Så bør du overveje, om du skal starte på ZBC Auto, Transport- & Logistikskolen. Her kan du uddanne dig til personvognsmekaniker – Men du kan også blive chauffør, hvis det er drømmen om at køre store biler, der trækker.

Sådan kommer du i gang!

Har du allerede fundet ud af, hvilken af dine hobbyer du kan gøre til en levevej? Så tilmeld dig nu! – Start allerede til august.

Er du stadig i tvivl om, hvad du gerne vil? Så prøv vores uddannelsesvælger.