Vil du undervises af Danmarks bedste faglærer?

  • EUD
  • | 17-05-2022
  • | ZBC

Så skal du starte på Kokke- og Tjenerskolen ZBC Slagelse. Faglærer Jack Hauch Brask har nemlig vundet Politikens Undervisningspris i erhvervsskolekategorien.

”Den bedste underviser, jeg nogensinde har haft” og ”en fantastisk underviser, der altid motiverer sine elever”, var bare nogle af de pæne ord Jack fik med på vejen af sine elever, da de indstillede ham til Politikens Undervisningspris. Ordene har gjort indtryk på dommerne, for Jack vandt Politikens Undervisningspris 2022 for lærere på erhvervsskoler.

- Jeg er enormt stolt og glad. Men jeg synes ikke, at prisen alene er min. Den er også til eleverne, der har indstillet mig, til min kone, der giver mig plads til at være ambitiøs, og til min kollega Kristian, der inspirerede mig til at blive lærer, siger Jack.

Jack er selv uddannet kok fra Kokke- og Tjenerskolen. Her blev han blandt andet undervist af Kristian Nissen Arlet, der i 2019 vandt Politikens Undervisningspris. Og det var i hans timer, at han fandt ud af, at han også ville være lærer. Og det er et valg, han aldrig har fortrudt.

- Ingen elever er ens, og alle har brug for noget forskelligt fra mig af for at kunne levere på deres højeste niveau. Jeg nyder virkelig at arbejde med så mange forskellige mennesker og se dem udvikle sig.

Elever hepper med fra sidelinjen

Udover at undervise cater- og kokkeelever, træner Jack også de caterelever, som deltager i konkurrencer. Her i foråret har hans konkurrence-elever både fået en tredjeplads ved Danmarksmesterskabet for catere og hans elev til DM i Skills, Luna Danielsen-Byrsting, gik hele vejen og løb med førstepladsen. Og hun er en af dem, der har sat stor pris på Jack.

- Uden Jack var jeg ikke kommet så langt. Han er så motiverende, og en træner der bare er der for en. Selv i påsken, da alle havde ferie og skolen var lukket, kom han og øvede med mig, fordi det var der, hvor jeg kunne, siger Luna Danielsen-Byrsting.

Derfor vinder Jack

- Han siger selv, at hvis man skal være en god lærer, skal man nogle gange både være en god fagperson, nogle gange mentor og nogle gange kammerat. Det er det, som han formår at få kombineret. Han kan arbejde fagligt med eleverne, og han har også meget nemt ved at være den gode relation, den, som eleverne gerne vil være sammen med«, siger Camilla Hutters, der er leder ved Nationalt Center for Erhvervspædagogik, Københavns Professionshøjskole, og tilføjer:

- Han får hovedprisen, fordi han har en mangefacetteret tilgang til det at være underviser, hvor han både får rummet og rykket eleverne fagligt og menneskeligt.

Vil du undervises af Danmarks bedste faglærer?

Så skal du starte på gastronomuddannelsen på ZBC's Kokke- og Tjenerskole i Slagelse.

Læs mere om skolen og uddannelserne her.