Politikere gæster ZBC: Vi skal have flere faglærte

  • Pressemeddelelse
  • | 04-03-2019
  • | ZBC

Jacob Jensen (V) og Rasmus Horn Langhoff (S) besøgte fredag ZBC i Slagelse for at få inspiration til, hvordan vi som samfund kan få flere faglærte.

Hvordan sikrer vi nok faglært arbejdskraft i fremtiden? Det var det helt store spørgsmål i fredags, da Jacob Jensen fra Venstre og Rasmus Horn Langhoff fra Socialdemokratiet gæstede ZBC i Slagelse.

- På Vestsjælland har vi nogle særlige udfordringer på uddannelsesområdet. Vi mangler allerede faglærte, og det bliver kun mere udtalt fremover. Så derfor synes jeg, det er vigtigt at give vores lokale politikere nogle løsninger på de udfordringer, siger Michael Kaas-Andersen, direktør på ZBC.

De to politikere fik en rundvisning på skolen og talte undervejs med flere elever. Derefter holdt de møde med ledelsen, og her blev der lyttet til de budskaber, som direktionen havde med til de to politikere. 

- Det er vigtigt, at vi politikere bliver klogere på de udfordringer og muligheder som erhvervsskolerne har, for vi har jo et politisk ønske om, at vi får uddannet flere faglærte, siger Jacob Jensen (V).

Politikerne åbne overfor ZBC’s forslag

Direktør på ZBC, Michael Kaas-Andersen mener, at det er muligt at vende udviklingen, så flere vælger en fremtid som faglært. En af måderne er at lægge 10. klasse på erhvervsskolerne – en model som ZBC i Næstved allerede har rigtig gode erfaringer med.

- Derudover skal vi gøre en ekstra indsats for at få de studenter, der aldrig tager en videregående uddannelse til at tage en erhvervsuddannelser i forlængelse af deres studentereksamen. Og endelig vil det gavne erhvervsskolernes økonomi, hvis eleverne går på nogle fagligt bredere grundforløb og så først specialiserer sig på hovedforløbet, siger Michael Kaas-Andersen.

Politikerne var åbne overfor ZBC’s forslag til, hvordan flere kan komme til at interessere sig for en fremtid som faglært.

- Jeg fik nogle gode bud på, hvordan vi kan give skoler som ZBC bedre betingelser at arbejde under, blandt andet ved at etablere et tættere samarbejde mellem erhvervsskolerne og 10. klasse, så de kan rekruttere elever herfra, siger Rasmus Horn Langhoff.

Også Venstres Jacob Jensen var lydhør overfor ZBC’s ønsker:

- Som lægmand synes jeg umiddelbart, at det virker fornuftigt at få knyttet folkeskoleeleverne til erhvervsskolerne meget tidligere og at få ensrettet de mange grundforløb, så erhvervsskolerne får mulighed for at bruge deres midler bedst muligt. Jeg vil nu tale med uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, om han også ser nogle muligheder her.

 

Pressefoto

Michael Kaas-Andersen, direktør for ZBC, og Michael Bang Dyrehave, uddannelseschef for ZBC Industri, viste Rasmus Horn Langhoff (S) og Jacob Jensen (V) rundt på ZBC i Slagelse.

Pressefoto kan downloades her 

Pressefoto

Under rundvisningen fik politikerne også mulighed for at tale med nogle af eleverne på skolen.

Pressefoto kan downloades her

For yderligere oplysninger kontakt:

Eva Eriksen, pressemedarbejder på ZBC. Tlf.: 4133 4734, e-mail: ever@zbc.dk