ZBC bliver UNESCO Verdensmålsskole

  • Pressemeddelelse
  • | 12-02-2020

Eleverne på alle ZBC’s uddannelser skal arbejde endnu mere med emner som bæredygtig udvikling og globalt medborgerskab, efter at ZBC netop er blevet UNESCO Verdensmålsskole.

Mere undervisning i FN’s 17 verdensmål og igangsættelse af et klimaregnskab. Det er blandt de nye initiativer, som ZBC vil indføre i forbindelse med at uddannelsesinstitutionen netop er blevet UNESCO Verdensmålsskole.

- Vores fremtid afhænger af, at vi får skabt en mere bæredygtig udvikling. Derfor er det meget vigtigt for os, at FN’s verdensmål både afspejler sig i undervisningen og i driften af ZBC, siger direktør Michael Kaas-Andersen.

På ZBC er arbejdet med FN’s verdensmål langtfra nyt. For eksempel har fødevareuddannelserne og skolens kantiner fokus på at minimere madspild, på Jernbjerggaard er man ved at omlægge til økologi og underviser de kommende landmænd i bæredygtig drift, og på HHX og HTX er der indført en årlig klimauge.

Stort drive hos de unge

Men det er også vigtigt, at elevernes egne ideer kan få luft under vingerne. Således har eleverne på ZBC Næstved selv taget initiativ til at udskifte engangskrus med kopper fra lokale genbrugsbutikker. Og initiativer som dette skal det kommende arbejde som Verdensmålsskole netop også understøtte, forklarer Michael Kaas-Andersen.

- De unge har en masse gode ideer og et stort drive, når det gælder FN’s verdensmål. Det er derfor vigtigt for os at vise eleverne, at alle kan gøre en forskel og være med til at skabe forandringer, der rent faktisk gør en forskel.

Verdensmålene vigtige for erhvervslivet

Titlen som verdensmålsskole åbner også døren til et stort internationalt netværk, som består af over 11.000 skoler i 182 lande. Her kan ZBC både inspirere og blive inspireret samt skabe nye samarbejder på tværs af landegrænser. Og at arbejde med verdensmålene i både en lokal og global kontekst vil give eleverne afgørende kompetencer, afslutter direktør Michael Kaas-Andersen:

- Når vi sætter fokus på verdensmålene lærer de unge om globalt medborgerskab og bæredygtig udvikling, og det er områder, der kommer til at definere fremtidens arbejdsmarked.