ZBC skal gøre flere indere faglærte

  • Pressemeddelelse
  • | 14-10-2019
  • | ZBC

Sammen med tre andre danske erhvervsskoler skal ZBC nu udvikle nye erhvervsrettede uddannelser i Indien.

ZBC og tre andre danske erhvervsskoler, der sammen har dannet netværket DCAC, har netop underskrevet en samarbejdsaftale med et institut under Indiens Erhvervsministerium. Formålet med samarbejdsaftalen er at gøre flere indere klar til at tage faglært arbejde eller starte egen virksomhed.

- Vi er glade for, at vores viden og erfaring kommer det indiske arbejdsmarked til gode. Indien har brug for flere faglærte, og at deres arbejdsmarked bliver løftet i en mere kvalificeret retning. At vi kan være med i den proces, er vi meget beærede over, siger Michael Kaas-Andersen, direktør på ZBC.

Aftalen vil omfatte udvikling af lærerplaner og opkvalificering af undervisere samt udbud af konkrete kursustilbud. Allerede i november vil repræsentanter for det indiske Erhvervsministerium besøge de danske skoler for at afklare hvilke kursusudbud, der skal udvikles og udbydes i Indien.

 

Fakta: Netværket DCAC

DCAC står for The Danish Consortium for Academic Craftsmanship, Denmark (DCAC), og netværket består af ZBC, IBC, EUC Syd og TEC – alle uddannelsesinstitutioner med erhvervsrettede uddannelser.

DCAC samarbejder med aktører i primært Indien og Kina om opstart af erhvervsrettede uddannelser.

Pressefoto

Direktør på ZBC, Michael Kaas-Andersen, og resten af den danske og indiske delegation i forbindelse med underskrivelsen af samarbejdsaftalen.

Download billede her

ZBC pressefoto

For yderligere oplysninger kontakt:

Eva Eriksen, pressemedarbejder på ZBC. Tlf.: 4133 4734, e-mail: ever@zbc.dk