Start din uddannelse til maskinmester hos ZBC

  • Ny uddannelse
  • | 01-02-2021
  • | ZBC

Som maskinmester skal du sikre fremtidens naturvidenskabelige løsninger i praksis

Danmark har brug for maskinmesteren i fremtiden. Hvorfor? Fordi maskinmesterens vigtigste opgave er at optimere energiløsninger og sikre klimavenlig forsyningsveje til brugerne. Kort sagt; som maskinmester skal du sikre fremtidens naturvidenskabelige løsninger i praksis.

ZBC Slagelse tilbyder fra august 2021 det praktiske forløb til maskinmesteruddannelsen. I samarbejde med Maskinmesterskolen København gør vi dig klar til at starte på uddannelsen til maskinmester. Det praktiske forløb, som kvalificerer dig til at starte på Maskinmesterskolen, kan du tage hos ZBC i Slagelse. Når du har gennemført denne del, er du sikret den videre optagelse.

Du kan blive optaget på maskinmesteruddannelsen, hvis du enten har en gymnasial uddannelse, erhvervsuddannelse eller begge dele. 

  • Hvis du har en gymnasial baggrund (STX, HF, HHX, HTX, EUX eller tilsvarende udenlandsk/international eksamen), vil du starte på vores værkstedsforløb, hvor du får de fornødne håndværksmæssige kompetencer. Derfor er det heller ikke et must, at du har håndværksmæssige kompetencer på forhånd.

  • Hvis du har en erhvervsuddannelse eller adgangseksamen til ingeniøruddannelsen, med 2 af følgende fag på B-niveau, resten på C-niveau: Matematik, engelsk og dansk og enten fysik eller kemi eller bioteknologi eller geovidenskab, vil du typisk skulle starte på et adgangskursus.

  • Hvis du både har en studenterhue og et svendebrev, vil du typisk skulle starte direkte på uddannelsens hovedforløb.

De specifikke adgangskrav skal være bestået.

Opfylder du ikke kravene, kan du tage de fag eller niveauer, du mangler, som supplering. Vær opmærksom på, at disse fag og niveauer skal være bestået, inden du starter på uddannelsen.

Virtuelt informationsmøde om maskinmester for-forløbet

Missede du vores virtuelle informationsmøde for maskinmester for-forløbet?

Så kan du se det her.

Sådan søger du

Du har nu mulighed for at begynde på maskinmesteruddannelsen på ZBC i Slagelse. Du kan læse mere om selve optagelsen her: www.msk.dk/#optagelse

For at blive optaget, skal du skrive en motiveret ansøgning og skrive, om du ønsker at indlede din uddannelse hos ZBC Slagelse eller direkte på Maskinmesterskolen København i Lyngby.  

Du kan altså færdiggøre første del af maskinmesteruddannelsen (værkstedsskoleforløb) her på ZBC i Slagelse, og når du har afsluttet dette forløb, kan du i forlængelse heraf færdiggøre resten af uddannelsen på Maskinmesterskolen København.

Hvis du tilmelder dig i Slagelse og gennemfører forløbet, er du sikret din videre uddannelse på Maskinmestermesterskolen København.

Vil du vide mere om det praktiske forløb på ZBC Slagelse, kan du kontakte uddannelseschef Michael Bang Dyrehave på mbdy@zbc.dk eller 25830575

Vil du vide mere om maskinmesteruddannelsen, så skal du kontakte studievejleder Rikke Buch Nielsen, 7874 5664 og studievejleder Peter Bruun 2944 8412 eller på mail studievejleder@msk.dk

Du kan også læse mere her: https://www.msk.dk/maskinmester-i-region-sjaelland/

Ny uddannelse - Maskinmester. Elever kigger på maskiner