Du kan altid læse videre

  • EUD
  • | 01-07-2022
  • | ZBC

Tror du, at fx en elektriker skal arbejde som elektriker resten af sit liv? Så tro om igen! Bliv klogere på alle mulighederne for videreuddannelse med en erhvervsuddannelse.

Mange tror fejlagtigt, at de lukker døren til videreuddannelse bag sig, når de vælger at blive elektriker, tømrer, smed, vvs'er, SOSU-assistent eller en anden faglært uddannelse. Men dette er heldigvis helt forkert. En smed skal ikke nødvendigvis arbejde som smed hele sit liv. Med en erhvervsuddannelse har du masser af åbne døre og muligheder for videreuddannelse.

Din erhvervsuddannelse er nemlig adgangsgivende til en lang række videregående uddannelser på samme niveau som en gymnasial uddannelse.

ZBC erhvervsuddannelser - murer bygger væg

Vil du gerne læse videre?

Som tømrer, smed eller noget helt tredje er mulighederne for at læse videre mange. Prøv værktøjet fra ug.dk og få overblik over de mange muligheder.

Prøv "Videre som faglært"-værktøjet her!

Miljøteknolog eller bygningskonstruktør – mulighederne er uendelige

Mulighederne for videreuddannelse er mange. Hvis du vil kende de præcise muligheder, for dén uddannelse du tænker på, kan du prøve disse to værktøjer fra ug.dk:

  • Videre som faglært
    Værktøjet er simpelt. Indtast den uddannelse du gerne vil starte på i søgefeltet, fx smed, og du kan straks se, hvilke muligheder du har for videreuddannelse med netop dén uddannelse.

  • Adgangskortet
    Her kan du vælge den uddannelsesretning, erhvervsuddannelse og det speciale, du overvejer. Når du har krydset det hele af, kan du se, hvilke muligheder for videreuddannelse de forskellige uddannelser giver. Du kan også krydse af i EUX, hvis du overvejer at tage uddannelsen med EUX.

Er du stadig i tvivl om, hvilken uddannelse du gerne vil starte på? Prøv at bruge værktøjerne på flere forskellige uddannelser. Måske finder du lige dén type af videreuddannelse, som bare lige er dig - den uddannelse som lyder mere spændende end de andre. Og så kan du vælge ungdomsuddannelse ud fra det.

ZBC erhvervsuddannelser - elever arbejder

Ved du allerede, hvad du vil?

Så er der ingen grund til at vente med at starte. Vi starter nemlig løbende nye hold.

Tilmeld dig din uddannelse allerede i dag