Kom om bag køledisken - Kødets gang

Se hvad du kan opleve på "Kødets gang".

Hvad er "Kødets gang"?

Kødets gang er en 100 meter lang oplevelsesgang, som på en nyskabende og interaktiv måde præsenterer dig for sjov læring og spændende oplevelser inden for det gode håndværk og formidling af kød. Oplevelsesgangen er inddelt i tematiske områder, der behandler hver sin del af processen fra levende dyr til mad. Du kan læse mere om de forskellige stop på ruten her:

 

ZBC kødets gang - gang med oplevelser

Hvem er "Kødets gang" for?

Gangen er målrettet både egne elever og gæster udefra. Vi har haft besøg af mange forskellige grupper, f.eks. folkeskoleklasser, gymnasieelever, jobcentre, børnehaver og seniorer. Vi sammensætter rundvisningens indhold, så den passer dig. Kontakt os og book et besøg allerede idag eller læs mere om de forskellige muligheder herunder:

ZBC kødets gang - kok i køkkenet

Rundvisningen er primært målrettet udskolingselever, og på denne rundtur får du en guidet rundvisning med en af ZBCs vejledere. Rundvisningen er gratis.
Book din rundvisning direkte her.

Har din klasse brug for at opleve teorien i praksis? ZBC tilbyder rundvisning af skoleklasser tæt på en virkelighed, der er relevant for undervisningen i biologi eller madkundskab. Vores faglærere viser rundt og rundvisningen koster 490,- kr. pr. klasse eksklusiv frokost.

I kan købe frokost på skolen, men I er også velkomne til at spise jeres medbragte madpakker i Modtagelsesrummet.

 

Book din rundvisning direkte her

Vores faste rundvisningsteam viser jer rundt. Rundvisningen koster 1.500 kr. ekskl. frokost. Hvis I er flere end 28 i en gruppe, får I 2 rundvisere og så koster rundvisningen 3.000 kr.

Book jeres rundvisning direkte her.

Har du brug for indhold til din undervisning?

ZBC Roskilde har udviklet undervisningsmaterialer efter læringsstilene til Kødets gang. Som lærer har du mulighed for at opnå læringsmål for fag i folkeskolen, erhvervsuddannelserne og gymnasiet.

På "Kødets gang" kan du og dine elever på egen krop opleve, hvor meget plads grisen har hos landmanden, skubbe jer til forskellen på økologiske og konventionelle grise - ligesom I kan gå på eksporten til alverdens lande og flippe jer til viden om udskæringer. I bliver udfordret i selv at samle grisen – og trække i tarmen, dufte til forskellige smagsstoffer og krydderier, der bruges i pølsemageriet og hoppe på de fem grundsmage i måltidet.

Ved at bruge hoved, hænder og krop kan du følge grisen fra landmanden over slagteprocessen og opskæringen, helt hen til de færdige produkter i montren i slagterbutikken – og du får værdifuld viden med dig og bliver klogere på mange måder.

Har du brug for hjælp til at gøre din undervisning endnu mere spændende, så kontakt Lene Bødker idag på mail: lnb@zbc.dk eller ring: 41721091.

ZBC kødets gang - grise i det fri