Kødets gang - kom om bag køledisken

Se hvad du kan opleve på "Kødets gang".

Hvad er "Kødets gang"?

Kødets gang er en 100 meter lang oplevelsesgang, som på en nyskabende og interaktiv måde præsenterer dig for sjov læring og spændende oplevelser inden for det gode håndværk og formidling af kød. Oplevelsesgangen er inddelt i tematiske områder, der behandler hver sin del af processen fra levende dyr til mad. 

  • Station 1 - Fra stald til slagter
  • Station 2 - Opskæring og udbening
  • Station 3 - Sådan skæres grisen
  • Station 4 - Pølsemageri og røgvarer
  • Station 5 - Måltidet

 

ZBC kødets gang - gang med oplevelser

Hvem er "Kødets gang" for?

Gangen er målrettet både egne elever og gæster udefra. Vi har haft besøg af mange forskellige grupper, f.eks. folkeskoleklasser, gymnasieelever, jobcentre, børnehaver og seniorer. Vi sammensætter rundvisningens indhold, så den passer dig. Kontakt os og book et besøg allerede idag eller læs mere om de forskellige muligheder herunder:

ZBC kødets gang - kok i køkkenet

Har du brug for indhold til din undervisning?

ZBC Roskilde har udviklet undervisningsmaterialer efter læringsstilene til Kødets gang. Som lærer har du mulighed for at opnå læringsmål for fag i folkeskolen, erhvervsuddannelserne og gymnasiet.

På "Kødets gang" kan du og dine elever på egen krop opleve, hvor meget plads grisen har hos landmanden, skubbe jer til forskellen på økologiske og konventionelle grise - ligesom I kan gå på eksporten til alverdens lande og flippe jer til viden om udskæringer. I bliver udfordret i selv at samle grisen – og trække i tarmen, dufte til forskellige smagsstoffer og krydderier, der bruges i pølsemageriet og hoppe på de fem grundsmage i måltidet.

Ved at bruge hoved, hænder og krop kan du følge grisen fra landmanden over slagteprocessen og opskæringen, helt hen til de færdige produkter i montren i slagterbutikken – og du får værdifuld viden med dig og bliver klogere på mange måder.

Har du brug for hjælp til at gøre din undervisning endnu mere spændende, så kontakt Jonas Dinesen, jdi@zbc.dk, 4172 1356

 

ZBC kødets gang - grise i det fri