Kontakt

Har du brug for hjælp? Så kontakt

Ninette Gradholt Dieckmann

+45 4172 1094

Gourmetslagter med specialet slagtning

Du er specialiseret i at slagte og udskære hele dyr og kvalitetsbedømme slagtede dyr

Du foretager slagtninger både på slagterier og ude hos de enkelte landmænd. 

Arbejdet som gourmetslagter med specialet slagtning kræver en god fysik, da du typisk står op det meste af arbejdsdagen.


Uddannelsen kombinerer teori og praksis og du får grundlæggende viden om slagtning, partering og tilberedning af kød. 

Se andre uddannelser indenfor området:
Gourmetslagter, butik. Gourmetslagter, delikatesse. Gourmetslagteraspirant. Slagter

  • Startdatoer:
    Grundforløb 1: 10/8-2020. Grundforløb 2: 20/1 2020. 14/4 2020
  • Varighed (inkl. grundforløb)
    4 år
  • Studiested:
    Grundforløb 1 og 2: Roskilde, Næstved og Køge. Hovedforløb: Roskilde
  • Økonomi
    SU og løn
  • Adgangskrav
    9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik. Er du over 25 kontakt en vejleder.
  • Kom og oplev vores uddannelser
    Introduktion og brobygning
  • Er du over 25 år:
    Kontakt en vejleder

Mød en gourmetslagter: - Det er et drømmejob for mig

Rikke er uddannet gourmetslagter fra ZBC. Hun elsker at lave mad og at rådgive kunder, og så er hun usædvanligt dygtig til det: Til svendeprøven fik hun en guldmedalje som den fjerde gourmetslagter nogensinde.  

Job og videreuddannelse

Job:
Som gourmetslagter med specialet slagtning er du typisk ansat på mindre eller store slagterier. 

Videreuddannelse:
Som Gourmetslagter med specialet slagtning kan du søge optagelse på erhvervsakademiuddannelserne procesteknolog, handelsøkonom og serviceøkonom, og du kan tage en professionsbacheloruddannelse i eksport og teknologi. 

Sådan kommer du i gang

Erhvervsuddannelsen består af Grundforløb 2 og et hovedforløb, som skifter mellem praktik og skole.

Du tager Grundforløb 2 på skolen. Det varer 20 uger. Hovedforløbet varer ca. 2-4 år, og du afslutter med en svendeprøve.

Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du tage Grundforløb 1 først. 

Læs mere om grundforløb 1 og se de hovedområder, du kan vælge

Hvis du vil i gang med en uddannelse inden for mad og oplevelser og har forladt 9. klasse for mindre end 2 år siden eller 10. klasse for mindre end 1 år siden, så skal du tage Grundforløb 1.

Når du ansøger på optagelse.dk, anbefaler vi, at du vælger hovedområdet: Fødevarer, jordbrug og oplevelser og fagretningen "Mad og service".

Praktikplads med løn

Praktikplads med løn:
Inden du kan starte på hovedforløbet af din uddannelse, skal du finde en praktikplads i en godkendt praktikvirksomhed. ZBC har praktikpladsvejledere, der kan hjælpe dig. 

Mulighed for skolepraktik:
Hvis du ikke kan finde en praktikplads, eller hvis du mister din praktikplads, tilbyder skolen i stedet en praktikplads på en række af vores uddannelser. 

Praktik i udlandet:  
Hvis du har drømme om at tage dele af din uddannelse i udlandet, kan det blive til virkelighed på ZBC. Vi har en lang række kontakter og et internationalt kontor, som kan hjælpe dig med et praktikophold i udlandet.  

Kom og besøg vores skoler

Introduktion og brobygning
ZBC har Introduktion for 8. klasse og Brobygning for 9. og 10. klasse på vores erhvervsskoler og HTX- og HHX-gymnasier i Holbæk, Roskilde, Ringsted, Køge, Slagelse, Næstved og Vordingborg.

Få inspiration til at vælge uddannelse og se videoerne med Mads Marius.

Introduktion for 8. klasse

Brobygning for 9. klasse

Besøgsdage i alle byer
Vi har også besøgsdage på alle vores erhvervsskoler i Holbæk, Køge, Næstved, Ringsted, Roskilde, Slagelse og Vordingborg.

Tjek alle vores fag og tilmeld dig en besøgsdag

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores vejledere.

Optagelse

Her er nogle af de fag, du får på uddannelsen til gourmetslagter med specialet slagtning:

  • Detailopskæring
  • Grovopskæring
  • Tilberedning
  • Praktisk anvendelse af ernæringslære
  • Lovgivning

Du kan søge SU på grundforløb, hvis du er over 18 år. Læs mere om SU

På hovedforløb får du elevløn. Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i praktik- og skoleperioderne.

Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Begyndelseslønnen for elever i erhvervsuddannelserne varierer fra branche til branche.

Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også elevløn på grundforløbet. Har du ikke det, kan du søge SU, hvis du er fyldt 18 år.

Du kan på visse betingelser få tilskud til dækning af dine transportudgifter.

Også for voksne

Er du over 25 år, kan du få en særligt tilrettelagt erhvervsuddannelse, som er tilpasset dine faglige kompetencer.

Kontakt en vejleder, hvis du vil høre mere om mulighederne for at tage en erhvervsuddannelse som voksen.

Læs mere om realkompetencevurdering (RKV) 

Uddannelser der ligner

Vil du gerne være gourmetslagter med specialet slagtning? Så kunne det være, at der var andre uddannelser indenfor fødevarer, jordbrug og oplevelser, der også var dig.

Andre uddannelser for dig

Cookies- og privatlivspolitik - For din skyld!

På vores website bruger vi cookies til at huske dine indstillinger, trække statistik for dit besøg og for at kunne personalisere de annoncer, vi viser dig. Denne information deles ikke med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du vores cookie- og privatlivspolitik

Læs mere om privatlivs- og cookie politik for zbc.dk