EUD10

Skal du have en 10. klasse? Så vælg linjen EUD10 i Næstved, Ringsted og Slagelse, hvis du gerne vil hæve dit karakterniveau, før du starter din ungdomsuddannelse

10. klasse linjen EUD 10 er for dig, der gerne vil hæve dit karakterniveau. Du har måske lyst til at starte på en erhvervsuddannelse, men mangler karakteren 2 i dansk og matematik.

 • Varighed:
  1 år
 • Studiested:
  Næstved, Ringsted og Slagelse
 • Adgangskrav:
  Afsluttet 9. klasse
 • Ansøgningsfrist:
  Før 1. marts: Via optagelse.dk. Efter 1. marts: Kontakt en studievejleder.
 • Startdato:
  12. august 2024
 • Økonomi
  SU
 • Kontakt
  Ringsted: Maria Glumby. Telefon: 25192895. E-mail: magl@zbc.dk.

 • Næstved: Ditte Maria Aagaard. Telefon: 4172 1329. E-mail: dmaa@zbc.dk

 • Slagelse: Marianne Ørtoft Imer. Telefon: 6198 4336. E-mail: maim@zbc.dk
Download PDF

Hør om ZBC10 fra vores elever

Året på ZBC10 har været alt det, Emilie og Mathias drømte om: I klassen har de et rigtig godt fællesskab, hvor alle har det sjovt sammen, og samtidig har de løftet deres faglige niveau markant.

Den første tid på EUD10

Næstved
I starten af 10. klasse bliver du introduceret for alle linjer og får konkret og personlig studievejledning. Efter 2 uger skal du vælge din endelige linje. 

Ringsted
Inden du starter, afholder vi en samtale med dig, så vi finder den retning og de fag, som passer bedst til dig og dine ønsker.

Slagelse
De første to uger på ZBC10 i Slagelse er en introduktionsperiode, hvor du møder spændende aktiviteter, læringsoplevelser og alle vores linjer. Samtidig får du personlig studievejledning, der gør dig parat til efterfølgende at vælge din endelige ZBC10-linje.

ZBC EUD10 10. klasse - elev skriver på tavle

Hverdag på EUD10

10. klasse på ZBC giver dig et break fra folkeskolen som du kender den. ZBC er en moderne uddannelsesinstitution, hvor det faglige miljø er i fokus og uddannelsesmiljøet matcher behovene for varieret undervisning. Alle tre 10. klasses-linjer har et selvstændigt, socialt uddannelsesmiljø. 

En del af livet på ungdomsuddannelserne er også studieture, introture og fester. Det kommer du også til at opleve i dit 10. klasse år. Studieturen går til en europæisk storby.

ZBC EUD10 10. klasse - elever arbejder ved computere med lærer

Linjen EUD10 er etableret i samarbejde med Ringsted Kommune, Næstved Kommune, Sorø Kommune og Slagelse Kommune.