Gå til primært indhold Gå til footer indhold

Fødevareuddannelser i Roskilde

Tag din uddannelse indenfor fødevarer og oplevelser på Slagteriskolen Roskilde. Start på fx ernæringsassistent, gourmetslagter, receptionist m.m.

Gourmetslagter får undervisning af sin faglærer, som viser, hvordan et stykke kød skal skæres

Drømmer du om at tage en fødevareuddannelse? 

Vil du arbejde med mad?

På ZBC har vi en masser af uddannelser for dig, der vil arbejde med fødevarer. Du kan fx uddanne dig til konditor, bager, kok, tjener, cater, ernæringsassistent, slagter og gourmetslagter.

    • Biospot fødevarer
    • Ernæringsassistenter i køkkenet, hvor de tempererer chokolade ved en gryde
    • Konditorer i køkken arbejder med fyldte chokolader

    Hvordan skal din skoledag se ud?

    Tag quizzen, og find din uddannelsesretning.

    Tjenerelever lytter til faglærer, der underviser i forskellige oste

    Detaljen og den unikke oplevelse

    Det ene øjeblik emmer der af intens koncentration. Det næste er der løs snak og drillende kommentarer. Livet i køkkenet, bageriet, restauranten eller slagteriet er både med fokus på detaljen og på det at give gæsterne eller kunderne en unik oplevelse.

    Uanset om du er tjener, receptionist, slagter eller kok, så handler det om at skabe øjeblikke for andre, som de aldrig glemmer.

    Og mens du lærer, hvordan du gør det, får du det bedste sammenhold, nye venner, engagerede undervisere og faglige oplevelser i verdensklasse.

    Fødevareuddannelser i Roskilde

    Du lærer at bage lækkert brød og lave flotte kager. Du kommer til at lære om traditionelt bagværk samt være kreativ, når du skal finde dine egne smage.
    EUD
    EUX
    Studenterforløb for dig, der gerne vil være ernæringsassistent.
    Er du nysgerrig på ernæring og sundhed? Så er uddannelsen til ernæringsassistent måske noget for dig. Her lærer du at producerer sunde og velsmagende måltider til børn, unge, voksne og ældre.
    EUD
    EUX
    Start på en uddannelse inden for gastronomi og bliv fx kok eller gastronom med speciale i smørrebrød og catering. Du kommer til at arbejde med råvarer og smage.
    EUD
    EUX
    En gourmetslagter arbejder med kød. På uddannelsen lærer du om de forskellige slagtedyr, og hvordan de skal opskæres og opbevares, så kødet bliver mørt.
    EUD
    Studenterforløb for dig, der gerne vil være receptionist.
    Du slagter, parterer og udbener kød, og du kontrollerer kødets kvalitet og sikrer god hygiejne. Du lærer også om hygiejne, hvordan du kontrollerer kvaliteten på kødet og om love og regler.
    EUD
    På uddannelsen til tarmrenser arbejder du med at forarbejde dyretarme til pølsefremstilling og til brug i medicinalindustrien.
    EUD
    På tjeneruddannelsen lærer du at give en god gæsteoplevelse med udgangspunkt i viden om madvarer, sammensætning af menuer og viden om drikkevarer som vin og cocktails.
    EUD
    EUX

    Her finder du ZBC Roskilde

    Uddannelseschef: Kirsten Roursgaard Dieckmann, kidi@zbc.dk

    Fødevarer
    Maglegårdsvej 8
    4000 Roskilde
    55 78 88 88