Gå til primært indhold Gå til footer indhold
  1. Forside
  2. Skolerne
  3. Slagelse
  4. Grundforløb 1 i Slagelse

Grundforløb 1 i Slagelse

Vil du vide mere om fagretningerne på Grundforløb 1 i Slagelse? Læs med på denne side og bliv klogere på dine muligheder.

Murerelever i værksted
Tjener serverer for et selskab på en restaurant

Intro til fagretninger i Slagelse

Du kan starte på følgende fagretninger på erhvervsuddannelsernes Grundforløb 1 i Slagelse:

  • Byggeri
  • Industri, it og transport
  • Kontor, handel og forretningsservice
  • Landbrug og anlægsgartneri
  • Mad og service
  • Omsorg, sundhed og pædagogik

Herunder kan du læse mere om, hvad du kan opleve på de forskellige fagretninger i Slagelse.

    • Bygningsstruktør binder jern

      Byggeri

      Drømmer du om at være en del af byggebranchen?

      Bliv en del af byggeriets verden og start med fagretningen ''Byggeri'' på Grundforløb 1 på ZBC Slagelse. På fagretningen ''Byggeri'' bliver du en del af et håndværker-”sjak” på en byggeplads. Du afprøver dig selv inden for en bred række af byggeriets uddannelser igennem et rigtigt byggeprojekt,

      I denne forbindelse lærer du om værktøjer, materialer og håndværksteknikker inden for byggeribranchen.

      Hvad kan du forvente?
      På fagretningen ''Byggeri'' på Grundforløb 1 på ZBC Slagelse, får du byggeriprojekterne direkte i hånden igennem et uddannelsesforløb, hvor alle faser i et byggeri introduceres og afprøves af dig og dit team. Du skal være med til at bygge et hus.

      På fagretningen møder og afprøver du et bredt udvalg af byggeriets uddannelser. Undervejs er du med til at:

      • afprøve støbning i beton - struktøruddannelsen
      • bygge dele af et hus med beklædning, tag og sætte gips op - tømreruddannelsen
      • mure vægge og lave dørhul - mureruddannelsen
      • male og tapetsere - bygningsmaleruddannelsen 
      • lave el-installationer - elektrikeruddannelsen 

      På denne fagretning spiller teamwork en stor rolle. Derfor prioriterer vi også sociale aktiviteter på holdet og på det samlede GF1. Det gør vi for at styrke fællesskabet og skabe en motiverende hverdag og ikke mindst en god start på erhvervsuddannelsen.

      Udover byggefagene skal du på fagretningen ''Byggeri'' på ZBC Slagelse også have grundfag som fx dansk og matematik. På denne måde bliver du bedst klædt på til byggebranchens udfordringer, som du skal løse i fremtiden.

      Når du har afsluttet Grundforløb 1, skal du starte på Grundforløb 2, hvor du specialiserer dig på én bestemt uddannelse inden for byggeri.

    • Personvognsmekaniker-elever og faglærer står sammen på værksted

      Industri, IT og transport

      Vær med til at forme fremtiden med en industriuddannelse på ZBC

      Drømmer du om at arbejde med teknologi, produktion og innovation? Så er industriuddannelserne på fagretningen ’’Industri, IT og transport’’ i Slagelse noget for dig.

      På en industriuddannelse på ZBC lærer du at designe, fremstille og vedligeholde produkter og maskiner, der er med til at forme vores verden. Du får en uddannelse, der er eftertragtet af virksomheder i hele verden.

      På fagretningen ’’Industri, IT og transport’’ i Slagelse får du en introduktion til industriens mange muligheder.

      Du lærer om:

      • Maskiner og teknologi
      • Produktionsprocesser
      • Metal bearbejdelse
      • Arbejdssikkerhed
      • Dannelsesrejsen fra folkeskole til erhvervsuddannelse
      • Kommunikation

      På ’’Industri, IT og transport’’ får du også mulighed for at afprøve dine praktiske evner i vores værksteder.

      Når du er færdig med Grundforløb 1 på fagretningen ’’Industri, IT og transport’’ i Slagelse, kan du vælge mellem en lang række forskellige industriuddannelser, der passer til dine interesser og evner.

      Når du starter på fagretningen ’’Industri, IT og transport’’ i Slagelse vil du møde følgende uddannelser på Grundforløb 1:

      Uanset hvilken af disse uddannelser du vælger, vil du få en uddannelse, der giver dig gode jobmuligheder. Industriuddannelserne er nemlig i høj kurs i Danmark og i resten af verden.

    • Business elev smiler til en anden elev

      Kontor, handel og forretningsservice

      Vil du bruge hovedet og samtidig være praktisk og kreativ. Er du fuld af gode ideer, og ønsker du at arbejde med planlægning, struktur og gennemførelse af dine idéer. Vil du i det hele taget have et liv, der giver dig mulighed for at udfolde dine kreative talenter på mange måder!

      På Grundforløb 1 fagretningen ''Kontor, handel og forretningsservice'' i Slagelse bliver du introduceret for disse erhvervsuddannelser med og uden EUX:

      På fagretningen ''Kontor, handel og forretningsservice'' i Slagelse prøver du de forskellige businessuddannelser af, og du arbejder projektorienteret i forskellige teams. Det kan fx være, at du skal arbejde med at oprette din egen virksomhed og lære om grundlæggende butiksdrift – alt sammen med et digitalt perspektiv. Du kan også afprøve virtuelle simuleringer samt blive introduceret til hhv. VR-teknologi og kunstig intelligens.

      Du vil også skulle arbejde praktisk med dansk, engelsk og samfundsfag og omsætte fagenes faglige mål i praktisk arbejde i din egen virtuelle virksomhed.

      Vi arbejder tæt sammen med virksomhederne i Slagelse, så du vil opleve at være ude af huset en del.

      ZBC har i Slagelse et projekt omkring mere bevægelse i dagligdagen. Det betyder, at du kommer til at røre dig ude, når vejret tillader det, og ellers foregår bevægelsen i idrætshallen med forskellige aktiviteter.

    • Faglærere på anlægsgartneruddannelsen kigger på en blomst, der vokser fra et træ

      Landbrug og anlægsgartneri

      På Grundforløb 1 fagretningen ''Landbrug og anlægsgartneri'' får eleverne en omfattende introduktion til begge fagområder. Denne introduktion danner grundlaget for elevernes videre uddannelse inden for anlægsgartneri og landbrug.

      På fagretningen ’’Landbrug og anlægsgartner’’ på Grundforløb 1, ZBC Slagelse, vil du møde følgende uddannelser

      Inden for anlægsgartneri bliver eleverne introduceret til en bred vifte af emner. Dette inkluderer planlægning og anlæg af haver og grønne områder, plantevalg og -pleje, jordarbejde, anlægsteknik og brugen af diverse anlægsgartnerværktøjer og maskiner. Der lægges vægt på æstetik, kreativitet, bæredygtighed og miljøhensyn, og eleverne vil blive introduceret til at skabe og vedligeholde udendørs rum med fokus på design og funktionalitet.

      I forhold til landbrug vil eleverne få en grundlæggende forståelse for afgrødeproduktion, jordarbejde, dyrkningsmetoder, landbrugsmaskiner og husdyrhold. De vil blive introduceret til valg af afgrøder, markdrift, rotationsmetoder, håndtering af landbrugsredskaber og -maskiner samt husdyrhold. Bæredygtighed og miljømæssige hensyn inden for landbrugspraksis vil også være en integreret del af undervisningen, da moderne landbrug søger at opretholde balance mellem produktivitet og ressourcebevarelse.

      En praktisk tilgang til læring er prioriteret i begge fagområder, og elevernes læring foregår både i værksteder, maskinhaller, i vores dyrestalde og en hel del udendørs.

      Samlet set får GF1-eleverne en solid grundlæggende viden og færdigheder inden for både anlægsgartneri og landbrug, hvilket gør dem klar til at fortsætte deres uddannelse inden for landbrug og anlægsgartner.

    • Bager i køkken, mens hun smiler og arbejder med dej

      Mad og service

      Grundforløb 1 på fagretningen ''Mad og service'' på ZBC er din start med spændende fødevareuddannelser.

      Hvad drømmer du om? Og hvad kan du godt lide at beskæftige dig med?
      På fagretningen ’’Mad og Service’’ på Grundforløb 1 på ZBC Slagelse, vil du møde følgende uddannelser:

      Fagretningen ’’Mad og Service’’ giver dig mulighed for at prøve en bred vifte af fødevareuddannelser, inden du på Grundforløb 2 skal bestemme dig for, hvad du vil specialisere dig indenfor. Din hverdag vil foregå i virkelighedsnære miljøer, da vi har vores egen restaurant, køkkener og Food Halls, hvor du bliver en del af spændende projekter indenfor mad og service.

      Du får mulighed for at afprøve dine drømme indenfor det store madunivers. Det gør du med aktiviteter, der styrker fællesskabet i din klasse.

      På Grundforløb 1 kobler vi teori og praksis sammen. Det betyder, at vi vægter, at så meget af undervisningen som mulig er i praksis – det gælder også et fag som dansk, som er et fag du skal have for at komme på Grundforløb 2.

      Du kan også tage fagretningen ’’Mad og service’’ med EUX. Så får du både et svendebrev og en studenterhue, når du er færdig med din uddannelse. Dette giver dig mulighed for både at videreuddanne dig eller arbejde med dit fag direkte efter endt uddannelse. Her skal du på Grundforløb 1 have flere teoretiske fag på et højere niveau (C-niveau), som dansk, engelsk, samfundsfag. Vælger du EUX, så fortsætter den selvfølgelig videre på din uddannelse.

      Efter Grundforløb 1 åbner døren til Grundforløb 2. Her kan du i Slagelse vælge at gå i retning af gastronom (kok/smørrebrød cater), Tjener, Gourmetslagter, Ernæringsassistent og bager/konditor. Selv når du har afsluttet Grundforløb 2 (efter de 20 uger) med en praktisk prøve inden for den profil du har valgt (fx tjener), så kan du stadig gå ud og få en uddannelsesaftale (en læreplads) som fx Ernæringsassistent eller bager/konditor.

    • Social- og sundhedsassistent tager temperaturen i øret på en dukke i hospitalsseng

      Sundhed, omsorg og pædagogik

      På fagretningen ”Omsorg, sundhed og pædagogik” kommer du bl.a. til at arbejde med:

      • Menneskers udvikling og trivsel
      • Kommunikation og relationer
      • Sundhed for børn, unge og ældre
      • Omsorg for børn og ældre
      • Social- og sundhedsområdet og det pædagogiske område

      Med fagretningen ’’Omsorg, sundhed og pædagogik’’ får du viden om arbejdet med mennesker inden for social- og sundhedsområdet samt det pædagogiske område. Undervisningen er tilrettelagt så den er praksisnær, tager udgangspunkt i praktiske projekter, undersøgelser og øvelser opbygget omkring forskellige temaer. Du bliver undervist i skolen, men du kommer også til at snuse til den praktiske del, både inden for ældre- og børneområdet.

      Du lærer om betydningen af at kommunikere på en professionel og respektfuld måde for at få et godt samarbejde med både dine kollegaer og de børn og ældre du skal arbejde med. Du lærer at rådgive og vejlede mennesker med forskellige baggrunde, livsvilkår og måske med sygdomsforløb eller sociale og økonomiske udfordringer.

      Du lærer også at bruge forskellige digitale medier i undervisning og forstå deres betydning for dit og andres sociale liv, og hvordan vi opfatter os selv og hvordan de påvirker vores relationer og kommunikationsformer med andre mennesker.

      Undervisningen har fokus på din læring og foregår som holdundervisning med en del gruppearbejde. Undervisningen handler om den praksis, som du kommer til at arbejde i. Du kommer til at arbejde med undersøgelser og eksperimenter af forskellige sundhedstemaer.

      På grundforløbets 1. del, får du mulighed for at afklare om social- og sundhedshjælperuddannelsen, social- og sundhedsassistentsuddannelsen eller uddannelsen til pædagogisk assistent er noget for dig.

      På fagretningen ”Omsorg, sundhed og pædagogik” kommer du til at arbejde med forskellige temaer, hvor 8 forskellige erhvervsfag indgår:

      • Samfund og sundhed
      • Praktikpladssøgning
      • Arbejdspladskultur
      • Innovation
      • Metodelære
      • Arbejdsplanlægning og samarbejde
      • Faglig dokumentation
      • Faglig kommunikation

      Ud over erhvervsfagene skal du også have grundfagene, dansk og engelsk. Du kan fravælge engelsk, men der er en god ide at tage faget, da det giver dig mulighed for at læse videre til f.eks. pædagog eller sygeplejerske.

      Vi arbejder dagligt med krop og bevægelse. Du lærer også forskellige metoder og læringsstrategier, der gør dig i stand til at få mest muligt ud af undervisningen.

      Grundforløbets 1. del afsluttes med en grundfagsprøve i dansk.

    Er du i tvivl?

    Tag testen og find ud af hvilken erhvervsuddannelse, der passer til dig.

    Her finder du ZBC Slagelse

    Uddannelseschef for EUD & EUX: Michael Bang Dyrehave 
    mbdy@zbc.dk

    Rektor for HHX & HTX: Niels-Erik Hybholt
    nehy@zbc.dk

    Auto-, Transport- & Logistikskolen
    Dalsvinget 18-20
    4200 Slagelse
    55 78 88 88
    Business
    Bredahlgade 3A
    4200 Slagelse
    55 78 88 88
    Byggeri
    Bredahlsgade 1B
    4200 Slagelse
    55 78 88 88
    HHX Handelsgymnasium
    Willemoesvej 4
    4200 Slagelse
    55 78 88 88
    HTX Teknisk gymnasium
    Willemoesvej 4
    4200 Slagelse
    55 78 88 88
    Industri
    Bredahlsgade 1B
    4200 Slagelse
    It og Teknologi
    Bredahlsgade 1B
    4200 Slagelse
    55 78 88 88
    Kokke- & Tjenerskolen
    Valbyvej 69B og 69C
    4200 Slagelse
    55 78 88 88
    Slagelse Landbrugsskole
    C.A. Olesensvej 2
    4200 Slagelse
    55 78 88 88
    Service
    Bredahlgade 3A
    4200 Slagelse
    55 78 88 88
    SOSU og Pædagogik
    Bredahlgade 3A
    4200 Slagelse
    55 78 88 88
    10. klasse
    Bredahlsgade 1B
    4200 Slagelse
    55 78 88 88
    Anlægsgartnerskolen
    C.A. Olesensvej 2
    4200 Slagelse
    55 78 88 88