Gymnasielinjen ZBC10

Vælg 10. klasse gymnasielinjen i Næstved, Ringsted eller Slagelse, hvis du ønsker at læse videre og vil gøre dig ekstra klar til en gymnasial uddannelse. På Optagelse.dk skal du klikke dig ind på ''10. Klasse''.

Vi samarbejder med HHX, HTX, STX, EUX og HF om at give dig de bedste forudsætninger for at vælge din ungdomsuddannelse. Fagligheden er høj, og vores ambition er, at forberede dig bedst muligt på din videre vej på gymnasiet.

 • Varighed:
  1 år
 • Studiested:
  Næstved, Ringsted og Slagelse
 • Adgangskrav:
  Afsluttet 9. klasse
 • Ansøgningsfrist:
  Før 1. marts: Via optagelse.dk. Efter 1. marts: Kontakt en studievejleder.
 • Startdato:
  12. august 2024
 • Økonomi
  SU
 • Kontakt
  Ringsted: Maria Glumby. Telefon: 25192895. E-mail: magl@zbc.dk.

 • Næstved: Ditte Maria Aagaard. Telefon: 4172 1329. E-mail: dmaa@zbc.dk

 • Slagelse: Marianne Ørtoft Imer. Telefon: 6198 4336. E-mail: maim@zbc.dk
Download PDF

Hør om ZBC10 fra vores elever

Året på ZBC10 har været alt det, Emilie og Mathias drømte om: I klassen har de et rigtig godt fællesskab, hvor alle har det sjovt sammen.

Den første tid på Gymnasielinjen

Næstved
I starten af 10. klasse bliver du introduceret for alle linjer og får konkret og personlig studievejledning. Efter 2 uger skal du vælge din endelige linje. 

Ringsted
Inden du starter, afholder vi en samtale med dig, så vi finder den retning og de fag, som passer bedst til dig og dine ønsker.

Slagelse
De første to uger på ZBC10 i Slagelse er en introduktionsperiode, hvor du møder spændende aktiviteter, læringsoplevelser og alle vores linjer. Samtidig får du personlig studievejledning, der gør dig parat til efterfølgende at vælge din endelige ZBC10-linje.

 

ZBC 10 Gymnasielinjen 10. klasse - elever arbejder i grupper ved tavle

Hverdag på Gymnasielinjen 10. klasse

ZBC er en moderne uddannelsesinstitution, hvor det faglige miljø er i fokus og uddannelsesmiljøet matcher behovene for varieret undervisning. 

En del af livet på ungdomsuddannelserne er også studieture, introture og fester. Det kommer du også til at opleve i dit 10. klasse år. Studieturen går til en europæisk storby.

ZBC 10 Gymnasielinjen 10. klasse - elever arbejder ved computer med lærer

Gymnasielinjen ZBC10 er etableret i samarbejde med Næstved Kommune, Sorø Kommune og Slagelse Kommune.