Gymnasielinjen ZBC10

Vælg 10. klasse gymnasielinjen i Næstved eller Ringsted, hvis du ønsker at læse videre og vil gøre dig ekstra klar til en gymnasial uddannelse

Vi samarbejder med HHX, HTX, STX, EUX og HF om at give dig de bedste forudsætninger for at vælge din ungdomsuddannelse. Fagligheden er høj, og vores ambition er, at forberede dig bedst muligt på din videre vej på gymnasiet.

 • Varighed:
  1 år
 • Studiested:
  Næstved & Ringsted
 • Økonomi:
  SU, Statens uddannelsesstøtte
 • Adgangskrav:
  Afsluttet 9. klasse
 • Ansøgningsfrist:
  Før 1. marts: Via optagelse.dk. Efter 1. marts: Kontakt en studievejleder.
 • Startdato:
  August 2022
Download PDF

Mød eleverne fra 10. klasse: - Det har været mega fantastisk

Året på ZBC10 har været alt det, Emilie og Mathias drømte om: I klassen har de et rigtig godt fællesskab, hvor alle har det sjovt sammen, og samtidig har de løftet deres faglige niveau markant.

Din dagligdag på Gymnasielinjen

I starten af 10. klasse bliver du introduceret for alle linjer og får konkret og personlig studievejledning. Efter 2 uger skal du vælge din endelige linje. Se også Erhvervslinjen – en 10. klasse med et erhvervsfagligt perspektiv. Eller EUD 10 – En praktisk 10. klasse med fokus på opkvalificering. 

ZBC 10 Gymnasielinjen 10. klasse - elever arbejder ved computere

Hverdag på Gymnasielinjen 10. klasse

ZBC er en moderne uddannelsesinstitution, hvor det faglige miljø er i fokus og uddannelsesmiljøet matcher behovene for varieret undervisning. Alle tre 10. klasses-linjer ’bor’ i et selvstændigt område i den ene fløj på ZBC.

En del af livet på ungdomsuddannelserne er også studieture, introture og fester. Det kommer du også til at opleve i dit 10. klasse år. Studieturen går til en europæisk storby.

ZBC 10 Gymnasielinjen 10. klasse - elever arbejder ved tavle