Gratis introduktionsforløb for 8. klasser
På introduktionskurset ''En halv gris'' introducerer vi eleverne til de mange forskellige fødevareuddannelser, ZBC udbyder. Det gør vi ved at introducere dem for kødets vej til middagsbordet.
Eleverne lærer alt fra hvilket kød, man kan bruge fra en gris, køkkenhygiejne og tilberedningsteknikker. Derudover præsenterer vi også eleverne for årstidens friske, sunde råvarer og bæredygtighed i forbindelse med initiativer på forebyggelse af madspild.
På kurset lærer eleverne også de enkelte kødstykker på en gris at kende og at tilberede forskellige retter med grisekød. Vi medbringer kalkunkød til elever, der ikke spiser grisekød.
De to dage kan indgå i et længere undervisningsforløb, hvor fag som madkundskab og matematik indgår.
Vi kommer hellere end gerne ud på jeres skole, men I kan også booke forløbet på en af vores adresser. Introduktionskurset kan også finde sted på en af ZBC’s lokationer i Roskilde, Slagelse, Ringsted, Næstved eller Vordingborg.

Hvad skal menuen stå på?
De fem grundsmage har stor betydning for den samlede smagsoplevelse. Dette element besøger vi også på introduktionskurset, når eleverne lærer vigtigheden af at smage på maden. Udover kødet er det særligt gode råvarer, krydderier og marinader, der også er i fokus.
Mulighederne er mange, og I er selv med til at bestemme, hvad der skal stå på menuen.
Uanset hvilken menu I vælger, vil der være fokus på håndværket inden for fødevarefaget.

På dag 1 af ''En halv gris''-forløbet, kommer vores slagterfaglærer ud på jeres skole med en halv gris, som de skal arbejde med sammen med eleverne.
Eleverne bliver præsenteret for de enkelte kødstykker, der findes på en gris, og faglæreren giver forslag til anvendelsesmuligheder og fortæller bl.a. om dyrevelfærd, anatomi, markedskræfterne inden for kødområdet og ikke mindst kødkvalitet.
På dag 2 laver eleverne mad af udskæringerne i samarbejde med en kok fra ZBC. I har på forhånd aftalt, hvilke temaer eller emner madlavningen skal omhandle.
Faglæreren medbringer alle råvarerne, og dagen kan afsluttes på to måder:
- Afslutning med frokost til eleverne
- Eleverne inviterer deres familie på et festmåltid. Her skal skolen dog selv betale for evt. ekstra råvarer til de inviterede gæster. Der er ved et standard forløb mad til ca. 100 personer.
Book dit arrangement
“En halv gris” afholdes som introduktionskursus for 8. klasser og er derfor gratis. Der betales dog for transport, hvis der er mere end 30 km til skolen.
Book dit arrangement: Skriv direkte til slagteren på zbc-ro-halvgris@zbc.dk
Slagteren medbringer den halve gris og alle råvarer og materialer, der skal bruges i undervisningen. Og naturligvis forklæder og kokkehuer til eleverne.
Der skal være 18 elever pr. dag. Skolen skal betale for faglærerens transport ud over 30 km fra ZBC Roskilde.
Arrangementet kan også gennemføres for andre målgrupper - kontakt os for pris og nærmere information