En halv gris - gratis introforløb for 8. klasse

Sund mad og gode råvarer er i fokus, når vi tager ud med vores fødevarekoncept ''En halv gris''

Gratis introduktionsforløb for 8. klasser

På introduktionskurset ''En halv gris'' introducerer vi eleverne  til de mange forskellige fødevareuddannelser, ZBC udbyder. Det gør vi ved at introducere dem for kødets vej til middagsbordet. 

Eleverne lærer alt fra hvilket kød, man kan bruge fra en gris, køkkenhygiejne og tilberedningsteknikker. Derudover præsenterer vi også eleverne for årstidens friske, sunde råvarer og bæredygtighed i forbindelse med initiativer på forebyggelse af madspild. 

På kurset lærer eleverne også de enkelte kødstykker på en gris at kende og at tilberede forskellige retter med grisekød. Vi medbringer kalkunkød til elever, der ikke spiser grisekød.

De to dage kan indgå i et længere undervisningsforløb, hvor fag som madkundskab og matematik indgår.

Vi kommer hellere end gerne ud på jeres skole, men I kan også booke forløbet på en af vores adresser. Introduktionskurset kan også finde sted på en af ZBC’s lokationer i Roskilde, Slagelse, Ringsted, Næstved eller Vordingborg.

ZBC en halv gris - kok i køkken

Hvad skal menuen stå på?

De fem grundsmage har stor betydning for den samlede smagsoplevelse. Dette element besøger vi også på introduktionskurset, når eleverne lærer vigtigheden af at smage på maden. Udover kødet er det særligt gode råvarer, krydderier og marinader, der også er i fokus.

Mulighederne er mange, og I er selv med til at bestemme, hvad der skal stå på menuen.

Uanset hvilken menu I vælger, vil der være fokus på håndværket inden for fødevarefaget. 

ZBC en halv gris - varer i butik

Book dit arrangement

“En halv gris” afholdes som introduktionskursus for 8. klasser og er derfor gratis. Der betales dog for transport, hvis der er mere end 30 km til skolen.

Book dit arrangement: Skriv direkte til slagteren på zbc-ro-halvgris@zbc.dk