En halv gris - gratis introforløb for 8. klasse

2 dage med fokus på sund mad og gode råvarer

Gratis introduktionsforløb for 8. klasser

Eleverne lærer de enkelte kødstykker på en gris at kende, og tilberede forskellige retter med grisekød. Vi medbringer kalkunkød til elever, der ikke spiser grisekød.
Slagteren underviser også om køkkenhygiejne, sunde råvarer samt husholdning. De to dage kan indgå i et længere undervisningsforløb, hvor fag som hjemkundskab og matematik indgår.

Læs folderen - klik her

ZBC en halv gris - kok i køkken

Hvad skal menuen stå på?

Skal det være spicy og hot som mexicansk eller sødmefyldt og mildt som thailandsk. De fem grundsmage har stor betydning for den samlede smagsoplevelse, og eleverne lærer vigtigheden af at smage på maden.

Gode råvarer, krydderier og marinader er også i fokus. Mulighederne er mange, og I er selv med til at bestemme, hvad der skal stå på menuen.

ZBC en halv gris - varer i butik

Slagteren kommer ud på jeres skole med en halv gris, som han parterer sammen med eleverne.

Eleverne bliver præsenteret for de enkelte kødstykker, og faglæreren giver forslag til anvendelsesmuligheder og fortæller bl.a. om dyrevelfærd, anatomi, markedskræfterne inden for kødområdet og ikke mindst kødkvalitet.

På andendag laves der mad af udskæringerne. I har på forhånd aftalt, hvilke temaer eller emner madlavningen skal omhandle.

Slagteren medbringer alle råvarerne, og dagen kan afsluttes med, at eleverne inviterer deres familie på et festmåltid. Her skal skolen dog selv betale for evt. ekstra råvarer til de inviterede gæster.

Book dit arrangement

“En halv gris” afholdes som introduktionskursus for 8. klasser og er derfor gratis. Der betales dog for transport, hvis der er mere end 30 km til skolen.

Book dit arrangement: Skriv direkte til slagteren på zbc-ro-halvgris@zbc.dk

Slagteren medbringer den halve gris og alle råvarer og materialer, der skal bruges i undervisningen. Og naturligvis forklæder og kokkehuer til eleverne.

Der skal være 18 elever pr. dag. Skolen skal betale for faglærerens transport ud over 30 km fra ZBC Roskilde.

Arrangementet kan også gennemføres for andre målgrupper - kontakt os for pris og nærmere information