Vinderne af Danish Retail Award 2020

Den 18. september uddelte ZBC Danish Retail Award til de 3 vindere i samarbejde med Dansk Erhverv, Detailgruppen og Dansk Handelsblad

Læs begrundelserne for, at netop disse 3 vandt Danish Retail Award i 2020, og se videoerne med Max, Tonny og Ronnie.

Købmand Max Skov Hansen, REMA 1000, Valby

Max Skov Hansen er ikke bange for at prøve forskellige initiativer af, og han har skabt stor succes på bl.a. madspild og medarbejdere.

Som konkrete eksempler inden for madspild har Max sat skilte op ved både bananer og æg, som har medvirket til, at butikken smider 18.000 færre bananer og ca. 13.000 færre æg ud om året. Mange danskere foretrækker at købe et bestemt antal bananer i klaser med det resultat, at et stort antal bananer ender i en bunke af ”enlige bananer”, der ikke kan sælges.

Derudover har butikken også haft succes med at hænge et skilt op på æggekøleren, som opfordrer kunderne til at placere deres æggebakker forsigtigt i vognen eller kurven, så de undgår æg, der går i stykker. Det simple tiltag har reduceret antallet af kasserede æggebakker fra 6-8 bakker til 1-2 bakker om dagen.

Endelig er der samarbejdet med byens skraldere, som det er lykkedes Max at sætte i system. Hver dag tømmer butikken frugt- og grøntafdelingen for de varer, der ikke kan sælges, men sagtens kan spises. Poser med grønt eller frugt samt andre spiselige, men kasserede varer, bliver sat i kasser og vogne og sat frem til lokale borgere, der gerne vil hente og sortere maden og få glæde af den. Butikken vurderer, at de med denne praksis, har reduceret mængden af udsmid med 60 %.

Max’s gode idéer på madspildsområdet har spredt sig og er således blevet et generelt initiativ for alle REMA 1000 butikker.

Danish Retail Award 2020 - Max Skov Hansen fra REMA 1000 i Valby

Varehuschef Tonny Drachmann Nielsen, Bilka, Vejle

Tonny er den første varehuschef i Bilka, der står i spidsen for et varehus, som for 4. år i træk er blevet kåret til årets Hypermarked i Bilka. Her bliver man målt inden for 14 forskellige kategorier lige fra salg og drift til medarbejder- og kundetilfredshed. Foruden titlen som årets Bilka blev varehuset også sidste år kåret som Årets Butik i Vejle.

Tonny har stort fokus på HR i sit varehus og har blandt andet øget antallet af elever fra 7 til 21, og af sine 36 ledere er halvdelen af dem i gang med at videreuddanne sig inden for akademi, diplom eller HD.

Bilka Vejle ligger i toppen på omsætning, laveste waste, største indtjening etc., og derfor inviteres Tonny ofte med i diverse udvalg på hovedkontoret.

Tonny har også sat nye standarder for, hvor ambitiøs man kan være i forhold til at mindske madspild og dermed påvirke klimaresultaterne i positiv retning og ikke mindst butikkens bundlinje. Tonny sætter således overliggeren højt og er dermed forbillede for de andre varehuse inden for mange områder.

Tonny Drachmann Nielsen Bilka Vejle - Danish Retail Award 2020

Købmand Ronnie Rømer Borregaard, SPAR, Teglholmen

Ronnie Rømer Borregaard har formået at skabe vækst allerede fra første dag efter åbningen i august 2019. Han er nytænkende og innovativ – både i forhold til sortiment og koncepter og også i forhold til inddragelse af lokalområdet og uddannelse af medarbejderne.

Ronnie har taget det virtuelle Butiksspil ind, som har været en stor succes i SPAR butikkerne rundt omkring i verden. Medarbejderne får stillet opgaver omkring rengøring, kundeservice, opfyldning og generel drift, som de skal navigere og prioritere i.

Det er en sjov og innovativ måde at bruge digital læring på, og ved at benytte digitale medier i onboarding og oplæring af medarbejderne, sikrer han sig, at indlæringen og motivationen øges, fordi det er et meget genkendeligt medie for de unge i dag.

Medarbejderne konkurrerer om point og førstepladsen i spillet – samtidig med, at de også kompetenceløftes, og Ronnie’s succes har betydet, at spillet er blevet implementeret i hele SPAR kæden.

Ronnie Rømer Borregaard Spar Teglholmen - Danish Retail Award 2020