Vinderne af Danish Retail Award 2022

Den 30. september blev Danish Retail Award uddelt til de 3 vindere i samarbejde med Dansk Erhverv, DH Media A/S, ZBC og fonden Konsul Axel Nielsens Mindelegat

Shengyl Kaplanoska, Store Manager fra JYSK

Shengyl Kaplanoska er et godt eksempel på, hvordan en enkelt Store Manager formår at skille sig ud i en ellers stærkt konceptstyret virksomhed.

Da Shengyl trådte til som Store Manager for fem år siden, var butikken den syvende største i JYSK Danmark målt på omsætning. På ganske få år har Shengyl og hendes team hevet butikken op til at blive den største JYSK-butik i hele verden målt på omsætning. (3100 butikker fordelt på 50 lande). Butikken blev derudover i 2021 kåret som årets butik.

Men hvad ligger så bag de imponerende resultater? Svaret er enkelt. Entusiasme og passion. Shengyls empatiske væsen er vellidt i butikken, og flere kollegaer omtaler kollegaskabet som ”en lille familie”. Det har hun blandt andet gjort ved at samle butikken mere end nogle andre. Ekstra morgenmøder, ekstra træning og en masse sociale arrangementer.

Hvert eneste år har Shengyl sendt en eller flere talenter videre til større opgaver i andre butikker i den rejse på karrierestigen, som kendetegner JYSK.

Dennis Ø. K. Andersen, Varehuschef i Kvickly

Dennis Ø. K. Andersen er en varehuschef, der er i en klasse for sig, når det kommer til nytænkning inden for ansvarlighed. Allerede inden lanceringen af Klima Kvickly satte Dennis gang i innovative klimavenlige tiltag i varehuset.

”Tag den forreste for klimaets skyld”. Initiativet sætter fokus på, hvordan vi undgår madspild. Det gjorde en kæmpe forskel i butikken og resulterede i, at kassationer på ferskvarer blev halveret.

Dennis har i øjeblikket fokus på tiltag, der kan flytte salget fra rødt til lyst kød. Foreløbig har det resulteret i, at der bliver solgt langt mere lyst kød og mindre rødt kød i varehuset. Samtidig arbejder Dennis på at sænke priserne på frugt og grønt og i stedet hæve priserne på kød.

Udover Dennis’ passion for at sætte en grøn dagsorden, har Dennis en stærk passion for medarbejderne i varehuset, og det ligger ham meget på sinde, at alle har gode rammer og trives. Siden Dennis startede i Kvickly Bruuns Galleri i 2021, har han ansat hele 12 nye medarbejdere på særlige vilkår – fx skånejob og fleksjob, så staben nu tæller 20.

Malene Houni Hansen, SPAR

Malene Houni Hansen har et motto sammen med sine medarbejdere, som er, at ”vi altid skal give kunderne mere end de forventer”.

Malene skaber holdånd på tværs af alle aldre med snapchat, som et godt redskab til at samle personalet. Kombinationen af de positive resultater og det lokale engagement har ført til den flotte pris: FMI – The Food Industry Association’s Store Manager Award 2021 i kategorien: ”International retailers: Companies operating outside of the U.S.” Prisen hædrer købmænd verden over, der formår at skabe ekstraordinære resultater inden for salgsfremgang, lederskab, kundeservice og tilknytning til lokalområdet.

Malene har også tidligere vundet Årets Købmand i SPAR. Årets nybygger med en ombygning på 2,8 millioner og de sidste 2 1/2 år har hun siddet i Kædeudvalget i SPAR som den første og eneste kvinde, som er med til at træffe beslutninger for alle købmændene i SPAR. Malene er virkelig et forbillede for mange kvinder i en ellers mandsdomineret branche.

Malene har en holdning til, at hun skal have et større udvalg i butikken, end kunderne forventer i en lille by på landet. Derfor fik hun også sat skub i tapas udvalg, som nu er udbredt i hele SPAR kæden.