Vinderne af Danish Retail Award 2023

Den 2. oktober blev Danish Retail Award uddelt til de 3 vindere i samarbejde med Dansk Erhverv, DH Media A/S og ZBC.

Jimmy Andersen - Varehuschef, Føtex Fisketorvet

Jimmy Andersen skiller sig ud blandt mange varehuschefer på grund af hans tanker omkring ledelse. Han har på kort tid formået at skabe en kultur i Føtex på Fisketorvet, hvor man ser muligheder og ikke begrænsninger. Jimmy skaber gode synergier i ledergruppen og har fokus på nytænkning og involvering i lokalsamfundet. Han har forbedret samarbejdet på tværs af afdelingerne og ændret holdningen til forandringer. Resultatet er forbedret trivsel, venskaber, gode arbejdsresultater og en skarp holdånd.

Med Jimmys innovative tiltag inden for ledelse har han formået at vende stemningen, opnået en vækst på 7,8% ÅTD, og derudover er han bagerminister i regionen med ansvaret for, at der bliver leveret brød ud til 28 butikker.

Jimmy har en stor entusiasme for lokalområdet, og han har sat Føtex Fisketorvet i spil på flere måder. Bl.a. har en fodboldklub på Islands Brygge fået sponsorat, der er blevet uddelt juleposer til mere end 300 familier og 250 hjemløse har fået et dejligt måltid til et hyggeligt arrangement – alt sammen noget, som teamet på Fisketorvet har gennemført på Jimmys initiativ.

Jimmys tiltag, ændringer og hans måde at agere varehuschef på er altid med fokus på, hvad der gavner hans medarbejdere, ledere, varehuset, lokalområdet og ikke mindst kæden. Han formår at sætte sig selv i spil uden at fokus er på ham.

Jannie Nielsen - Butikschef, Normal, Algade i Aalborg

Jannie Nielsens resultater er imponerende, både i forhold til salg og udviklingen af kolleger og kommende ledere.
Hendes bidrag har sikret NORMALs vækstrejse, både i Danmark og i udlandet.

Hendes evne til at drive Kaffebar' Rolig har skabt fokus på NORMAL i Algade i Aalborg, og hendes succes med konceptet har ført til åbningen af flere kaffebarer, herunder i Finland og snart i Sverige.

Jannie har været ansat hos NORMAL siden 2016 og har dermed været med på et heftigt væksteventyr, både for kæden og hendes egen butik i Aalborg. Hun går ikke af vejen for at teste nye idéer og udfordre eksisterende koncepter, og hun er købmand til fingerspidserne.

Som leder fokuserer hun på at have et veluddannet og motiveret personale, da hun ved, at det er nøglen til gode resultater. Så da NORMAL i 2023 lancerede en intern elevuddannelse, var Jannie en af de første butikschefer, der meldte sig til at have en elev og Jannie har et stort og dedikeret engagement i sin elevs udvikling. Hendes hjerte brænder for at være en nærværende leder, der udstikker kursen og inddrager alle medarbejdere og har på den måde skabt et motiveret team, og hun har derfor også trænet flere butikschefer i Nordjylland.

Jannie har tidligere vundet titlen som Årets Butik i Danmark på grund af hendes flotte og inspirerende butik, som kunderne elsker at besøge.

Mogens Knudsen - Uddeler og direktør, Løkken Brugsforening

Mogens Knudsen er indstillet til Danish Retail Award 2023 på baggrund af sine imponerende præstationer og dedikation.
Han har formået at skabe en attraktiv og tryg arbejdsplads, samt at fastholde og udvikle en stor gruppe af medarbejdere samt rekruttere mere end 50 unge mennesker til at arbejde i butikken i højsæsonen.
Dette skyldes det sublimt gode arbejdsmiljø, faciliteter og stolthed blandt medarbejderne.

Mogens er anerkendt som en strategisk, innovativ og moderne leder, og han har opnået imponerende resultater gennem sit stærke lederskab, evne til at kombinere strategisk overblik med daglig drift samt sin drivkraft for fornyelse og forbedring til gavn for kunderne, medarbejderne, lokalsamfundet, foreningen og forretningen.

Mogens har en unik evne til at kombinere det strategiske overblik, udviklingsprojekter og den daglige drift med en høj butiksstandard. Han har også bidraget til talent- og karriereudvikling inden for Coop og er et forbillede i hele organisationen.

Hans kolleger og samarbejdspartnere beskriver ham som entusiastisk, tilgængelig, transparent, nærværende og i øjenhøjde med alle – og han betegnes som en ledestjerne.