HTX Science og Sundhed

HTX med Science og Sundhed hos ZBC Ringsted. Bliv klogere på mennesket, naturen, klimaudfordringer og bæredygtighed.

Er du interesseret i, hvordan naturlovene påvirker verden? Vil du gerne være klogere på fysiske, kemiske og biologiske mekanismer? Kan du lide at regne og lege med tal og former? Så er linjen Science og Sundhed noget for dig!

På studieretningen Science og Sundhed med Bioteknologi A og Matematik A lærer du blandt andet at undersøge ting for at finde logiske forklaringer. Du kommer til at beskæftige dig med den nyeste forskning og arbejde med emner som sundhed, medicin, miljø og fødevarer.

Du bliver godt rustet til et studie på en af de mange universitets- og ingeniøruddannelser.

Download PDF

Marie tager HTX med Science og sundhed

Marie er både glad for det sociale og det faglige på HTX, og så sætter hun pris på, at en del af undervisningen er hands-on. Marie lærer nemlig bedre, når hun også bruger hænderne. Se videoen hvor hun og klassekammeraterne lærer om blandt andet fermentering ved at brygge øl.

Prøv det i virkeligheden

Vi har et tæt samarbejde med lokale virksomheder. Det betyder, at du kommer til at arbejde med konkrete opgaver fra den virkelige verden og får lov til at lave sjove og spændende eksperimenter.

Det betyder, at du både vil være iført hvid kittel og udføre sjove og spændende eksperimenter, men du vil også få teoretisk viden og lave udregninger i klasselokalet. På den måde bliver du skarp til at kombinere teori og praksis og får et billede af, hvordan din fremtid kan være efter endt uddannelse.

Karriere og videreuddannelse

Med en studentereksamen fra HTX, kan du læse videre på et hav af videregående uddannelser.

Science og sundhed er en anvendt naturvidenskabelig studieretning, og med den får du adgang til de fleste videregående uddannelser inden for naturvidenskab og teknik.

Du kan blandt andet få en karriere som:

  • Læge
  • Tandlæge
  • Farmaceut, biolog
  • Ingeniør
  • Biolog
  • Biotekniker
  • Dyrlæge

Tjek  "Adgangskortet" og se de uddannelser  du kan søge ind på med de konkrete fag.

ZBC HTX biotek uddannelse - elever med mikroskop

Grundforløb og studieretning

Du starter på grundforløbet, der varer 3 måneder.  På grundforløbet bliver du introduceret til de forskellige  studieretninger og typer  af  videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er  målrettet mod.

Du skal først endeligt vælge studieretning i slutningen af grundforløbet.

Uddannelsen varer i alt 3 år.   

ZBC HTX uddannelse - elev arbejder med robotteknologi og gaming

Søg ind

Du søger ind via optagelse.dk. Se mere om optagelse længere nede.

Søg ind via optagelse.dk