Hvad er "Kødets gang"?
Kødets gang er en 100 meter lang oplevelsesgang, som på en nyskabende og interaktiv måde præsenterer dig for sjov læring og spændende oplevelser inden for det gode håndværk og formidling af kød. Oplevelsesgangen er inddelt i tematiske områder, der behandler hver sin del af processen fra levende dyr til mad.
- Station 1 - Fra stald til slagter
- Station 2 - Opskæring og udbening
- Station 3 - Sådan skæres grisen
- Station 4 - Pølsemageri og røgvarer
- Station 5 - Måltidet
Hvem er "Kødets gang" for?
Gangen er målrettet både egne elever og gæster udefra. Vi har haft besøg af mange forskellige grupper, f.eks. folkeskoleklasser, gymnasieelever, jobcentre, børnehaver og seniorer. Vi sammensætter rundvisningens indhold, så den passer dig. Kontakt os og book et besøg allerede idag eller læs mere om de forskellige muligheder herunder:
Rundvisningen er primært målrettet udskolingselever, og på denne rundtur får du en guidet rundvisning med en af ZBCs vejledere. Rundvisningen er gratis.
Book din rundvisning direkte her.
Har din klasse brug for at opleve teorien i praksis? ZBC tilbyder rundvisning af skoleklasser tæt på en virkelighed, der er relevant for undervisningen i biologi eller madkundskab. Rundvisningen foretages af faglærere og koster 1.095,- per klasse ekskl. frokost. Ved aflysning mindre end 3 dage før rundvisningen, opkræves det fulde beløb.
I kan købe frokost på skolen, men I er også velkomne til at spise jeres medbragte madpakker i Modtagelsesrummet.
Vores faste rundvisningsteam viser jer rundt. Prisen er 1.650 kr. ekskl. frokost. Ved grupper over 28 personer betales der for to undervisere dvs. 3.300 kr. Ved aflysning mindre end 3 dage før rundvisningen, opkræves det fulde beløb.
Hent folderen Kødets gang
Har du brug for indhold til din undervisning?
ZBC Roskilde har udviklet undervisningsmaterialer efter læringsstilene til Kødets gang. Som lærer har du mulighed for at opnå læringsmål for fag i folkeskolen, erhvervsuddannelserne og gymnasiet.
På "Kødets gang" kan du og dine elever på egen krop opleve, hvor meget plads grisen har hos landmanden, skubbe jer til forskellen på økologiske og konventionelle grise - ligesom I kan gå på eksporten til alverdens lande og flippe jer til viden om udskæringer. I bliver udfordret i selv at samle grisen – og trække i tarmen, dufte til forskellige smagsstoffer og krydderier, der bruges i pølsemageriet og hoppe på de fem grundsmage i måltidet.
Ved at bruge hoved, hænder og krop kan du følge grisen fra landmanden over slagteprocessen og opskæringen, helt hen til de færdige produkter i montren i slagterbutikken – og du får værdifuld viden med dig og bliver klogere på mange måder.
Har du brug for hjælp til at gøre din undervisning endnu mere spændende, så kontakt Jonas Dinesen, jdi@zbc.dk, 4172 1356