Har du en ordblindhed?

  • Er du ordblind?
  • | 25-10-2023

Ordblindhed og uddannelse kan sagtens gå hånd i hånd. Læs og hør mere om dine muligheder her.

På ZBC tager vi ordblindhed seriøst, og vi mener ikke, at det skal forhindre dig i at tage den uddannelse, du ønsker. Her kan du læse mere om, hvilke muligheder du har, hvis du vælger at tage din uddannelse hos ZBC.

Har du en ordblindhed eller talblindhed, skal du selvfølgelig have mulighed for at tage en uddannelse på lige fod med andre elever eller studerende. Skolens læsevejledere hjælper dig med forskellige værktøjer, som kan støtte dig i din hverdag som elev. Vi har særligt fokus på specialpædagogisk støtte (SPS) og læsevejledning. Du kan blandt andet få programpakker, læsevejledning og studiestøttetimer, som er til for at gøre din hverdag så nem som mulig.

Et godt råd fra en elev

Vi har taget en snak med Johan, der er elev på vores pædagogisk assistentuddannelse. Johan er ordblind. 

Se videoen her, og hør ham sætte ord på, hvordan det er at gå på en erhvervsuddannelse som ordblind,

- Min ordblindhed påvirker mig, når vi skal læse og skrive. ZBC har hjulpet mig med at klare det – fx med programmet AppWriter. Hjælpemidlerne har gjort en stor forskel i min hverdag og gør, at jeg kan følge med på en helt anden måde end tidligere, siger han.

Johan har også et godt råd til andre ordblinde, der overvejer en uddannelse hos ZBC:

- Hvis du er ordblind og gerne vil gå på ZBC, så synes jeg bare, du skal springe ud i det! Min ordblindhed forhindrede ikke mig i at tage en uddannelse, så hvorfor skulle det forhindre dig?

Spørgsmål?

Tøv ikke med at kontakte vores vejledere, hvis du har spørgsmål: De er her for din skyld

Læs mere om vores tilbud til støtte og vejledning her