Lad ikke økonomien stoppe din drøm

  • Løn
  • | 09-02-2024
  • | ZBC

Bliv klogere på økonomien under din uddannelse her.

Overvejer du at prøve noget nyt? Men det økonomiske aspekt gør dig usikker? Det er der ingen grund til.

Med en erhvervsuddannelse kan du få både løn under uddannelse og bedre mulighed for at finde dig et job efter endt uddannelse.

Når du går på en erhvervsuddannelse, får du løn eller SU under uddannelsen – både når du er i skole og under oplæring. Elevløn (eller lærlingeløn) er et månedligt beløb, du får udbetalt, når du har en læreplads – altså en uddannelsesaftale med en virksomhed. Du får lærlingeløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft.

Dækker din uddannelsesaftale grundforløbet? Så får du også lærlingeløn på grundforløbet. Hvis du ikke har det, kan du søge SU, hvis du er fyldt 18 år.

Har du ikke en uddannelsesaftale, skal du søge om SU. Hvis du er i skoleoplæring, får du skoleoplæringsydelse.

Hør om økonomien fra en elev

Rune er ved at uddanne sig til pædagogisk assistent som EUV (erhvervsuddannelse for voksne). Om uddannelse og økonomi siger han,

- Pædagogikken er det, jeg synes er allermest interessant, hvilket også er kernen i uddannelsen. Tidligere har jeg gået rundt med en følelse af at gøre alle de rigtige ting. Nu har jeg faglig begrundelse for, hvorfor det er det rigtige jeg gør. Uddannelsen giver mig mulighed for at kunne læse til pædagog efterfølgende, derudover får jeg løn under uddannelsen. Det er min arbejdsgiver, der betaler.

ZBC erhvervsuddannelse for voksne

Ved du, hvad du vil?

Find din drømmeuddannelse på ZBC her.

Ungdomsuddannelser på ZBC