Rejs med ZBC til udlandet

Drømmer du om at tage en del af din uddannelse som oplæring (praktik) i udlandet? På ZBC kan du gøre drømmen til virkelighed

En oplevelse for livet

Drømmer du om en international karriere, eller brænder du for at snuse til andre kulturer og måske tage en del af din uddannelse i et andet land, så rejs med ZBC til udlandet. Mange uddannelser tilbyder enten studierejser til udlandet, udveksling med Erasmus+ eller længere ophold under OPU-programmet (tidl. kaldet PIU).

ZBC rejs med ZBC til udlandet - elever giver high five

Alma var i SOSU-oplæring i Grækenland

Mød Alma, som har været i oplæring (praktik) i Grækenland i fem uger. Hun læser SOSU med EUX og fortæller om sine oplevelser med at rejse ud. (Videoen er produceret af Europabevægelsen)

ZBC har altid igangværende projekter og partnere i udlandet, som vi kan trække på, når vi sender danske elever ud i Europa.

Vi har fået en hilsen fra danske Thomas Harder Johansen, som ejer og driver virksomhed inden for totalentreprise, og som er en af vores samarbejdspartnere i Sydspanien.

Mød Thomas, som gerne tager imod elever i sin virksomhed.

Rejs med Erasmus+ til udlandet

Som elev på ZBC er der inden for de fleste erhvervsuddannelser mulighed for at søge om Erasmus+ tilskud, så du kan komme til udlandet under dit grundforløb eller hovedforløb. Erasmus+ ophold er ophold af kortere varighed. På grundforløbet 2-3 uger og på hovedforløbet 2-5 uger. Studieopholdene kan foregå enten på en udenlandsk skole eller arbejdsplads.

Er du nyuddannet, kan du inden for det første år også deltage i et udvekslingsophold. Inden for det første år beregner vi, fra du har afsluttet din sidste eksamen.
Hvis flere elever er afsted på samme mobilitetsophold, kan der være mulighed for, at en lærer kan tage med på elevernes udvekslingsophold.

Tag en snak med din holdlærer eller kontakt international afdeling for at høre om dine muligheder på mail: zbc-international@zbc.dk

Eller bliv inspireret ved at læse andre elevers oplevelser fra Erasmus+ ophold på vores Facebook side.

 

ZBC rejs med ZBC til udlandet - Erasmus+ logo

Tag et OPU-forløb som ZBC-elev

OPU (Oplæring/praktik i udlandet) er et længere praktikforløb af mindst en måneds varighed. Det kan foregå rundt omkring i verden og er en oplagt mulighed, hvis du har lyst til at sælge computere i Dublin, arbejde med administration i München, bygge huse i Tyskland eller jonglere med tallerkener i Paris.

Der findes to former for OPU: 

  • Oplæring i udlandet = Udstationering fra virksomheder, hvis du allerede har en uddannelsesaftale i Danmark, 
  • Beskæftigelse i udlandet = Skoleudsendelse, hvis du ikke har en uddannelsesaftale i Danmark. 

Som udgangspunkt skal du selv finde dit praktiksted, men kom altid og spørg i International afdeling, hvis du mangler kontakter – måske vores netværk kan hjælpe dig videre. Du skal selv sørge for at søge refusion via AUB (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag) og inden du rejser ud, skal ZBC godkende den praktikplads, du har fundet i udlandet.
Det giver dig meget større chancer på det europæiske arbejdsmarked, hvis du på et tidspunkt ønsker at søge et job i udlandet.

Er du EUD elev på ZBC og interesseret i OPU, så læs mere her

Er du merkantil eller HHX-elev, så læs mere længere nede på siden.

Kontakt international afdeling for at høre om dine muligheder: zbc-praktikiudlandet@zbc.dk 

Du kan også hente inspiration i vores OPU Facebook gruppe, hvor tidligere PIU elever deler deres oplevelser.

Læs mere i folderen: OPU på ZBC

Du kan se animationsfilmen om oplæring/praktiki udlandet herunder.

ZBC rejs med ZBC til udlandet - elev ved computer