Hvad skal menuen stå på?
De fem grundsmage har stor betydning for den samlede smagsoplevelse. Dette element besøger vi også på introduktionsforløbet, når eleverne lærer vigtigheden af at smage på maden. Udover kødet er det særligt gode råvarer, krydderier og marinader, der også er i fokus.
Mulighederne er mange, og I er selv med til at bestemme, hvad der skal stå på menuen.
Uanset hvilken menu I vælger, vil der være fokus på håndværket inden for fødevarefaget.
Det sker der på dag 1
På dag 1 af ''En halv gris''-forløbet, kommer vores slagterfaglærer ud på jeres skole med en halv gris, som de skal arbejde med sammen med eleverne.
Eleverne bliver præsenteret for de enkelte kødstykker, der findes på en gris, og faglæreren giver forslag til anvendelsesmuligheder og fortæller bl.a. om dyrevelfærd, anatomi, markedskræfterne inden for kødområdet og ikke mindst kødkvalitet.
Der sker der på dag 2
På dag 2 laver eleverne mad af udskæringerne i samarbejde med en kok fra ZBC. I har på forhånd aftalt, hvilke temaer eller emner madlavningen skal omhandle.
Faglæreren medbringer alle råvarerne, og dagen kan afsluttes på to måder:
- Afslutning med frokost til eleverne
- Eleverne inviterer deres familie på et festmåltid. Her skal skolen dog selv betale for evt. ekstra råvarer til de inviterede gæster. Der er ved et standard forløb mad til ca. 100 personer.
Materialer
Slagteren medbringer den halve gris og alle råvarer og materialer, der skal bruges i undervisningen. Og naturligvis forklæder og kokkehuer til eleverne.
Krav til modtagerskolen
Der skal være minimum 18 elever og maksimum 28 elever pr. dag. Skolen skal betale for faglærerens transport ud over 30 km fra ZBC Roskilde.
Når aftalen mellem ZBC og skolen er på plads, skal skolen fremsende deltagerliste/r med fulde cpr.nr. Via sikker mail. Læs mere om det her.