HTX Teknisk Gymnasium Ringsted

For dig der er vild med naturvidenskab, biologi og teknologi.

Drømmer du om at udvikle de nyeste teknologier eller knokle løs i kittel i laboratoriet? HTX i Ringsted klæder dig på til fremtiden.

Undervisningen på HTX

HTX i Ringsted er det ambitiøse valg. Vores undervisning er virkeligheds- og praksisnær og klæder dig på til fremtiden.

Hos os vil du opleve, at al undervisning tones efter vores fire fokuspunkter: design, jura, gamification og innovation. Ligegyldigt hvilken studieretning du vælger, vil vi sørge for at klæde dig på, så du altid kender til fx den relevante jura inden for dit felt - eller hvordan du får gamification ind i dine opgaveløsninger.

Vi har et tæt samarbejde med lokale virksomheder. Det betyder, at du kommer til at arbejde med konkrete opgaver fra den virkelige verden og får lov til at lave sjove og spændende eksperimenter.

På den måde bliver du skarp til at kombinere teori og praksis og du får et billede af, hvordan din fremtid kan se ud efter endt uddannelse.

HTX Ringsted - elever arbejder med computer

Venskaber, fester, fredagscafé og studierejse

HTX i Ringsted deler lokaler med HHX. Vi er et lille gymnasium, der vægter fællesskabet på tværs af klasser, årgange og linjer meget højt. Som elev hos os, vil du opleve en tryg hverdag, hvor du altid kan gå til dine lærere. Døren til lærerværelset og rektor er altid åben. Du bliver en del af et socialt og fagligt stærkt miljø, hvor dine klassekammerater er ligeså ambitiøse, som du selv er.

I løbet af dine tre år på Handelsgymnasiet vil du opleve at komme på introtur i starten af din gymnasietid, for at blive rystet godt sammen med dine nye klassekammerater, du vil komme på ekskursioner og studieture. Derudover holder vi fede fester med DJ eller live kunstner, fredagscafé, idrætsdag, events og fælles arrangementer med de andre gymnasiale uddannelser i Ringsted. På 2. år er der en fælles studietur til Baltikum og på 3. år tilbydes du en tur til USA på tværs af årgangen.

HTX Ringsted - elever samarbejder ved computere

Mød eleverne fra HTX

Aske og Liv går begge på HTX i Ringsted. Hør, hvorfor de valgte uddannelsen i videoen. 

Studieretninger på HTX i Ringsted

Herunder kan du få en intro til de forskellige studieretninger, vi har på HTX i Ringsted.

Bioteknologi A  og Matematik A

Biologien lærer os at forstå naturen - bioteknologien gør det muligt at anvende den. Linjen fokuserer på bioteknologi, kemi og matematik: Vi eksperimenterer og arbejder med aktuelle emner inden for fx fødevarer, energi, affald og plejeprodukter. Er du interesseret i at designe grønnere, sundere og bæredygtigere løsninger for mennesker, dyr, planter og klima? Vil du arbejde med alt fra cellerne, menneskekroppens mindste bestanddel, til emner som sundhed, medicin, miljø og fødevarer? Så er biotek det oplagte springbræt til en fremtid inden for de tekniske, natur- og sundhedsvidenskabelige uddannelser

Læs mere om studieretningen Biotek og søg om optagelse

Kommunikation og IT A og Programmering B

Linjen fokuserer på at kommunikere, programmere og kode. Du lærer det fra bunden og får stærke kompetencer, fordi du bliver skarp på modtagerens oplevelse – også når vi bygger virtuelle universer.
Er du glad for kodning, og elsker du at udforske nye gadgets? Så har du en unik chance for at blive student med et særligt fokus på spiludvikling og programmering. På studieretningen "Game" med Kommunikation og IT A og Programmering B lærer du at udvikle apps, spil og andre medieoplevelser - både til leg og mere seriøse projekter. Game-retningen er oplagt, hvis du drømmer om en videregående uddannelse eller karriere inden for spilindustrien, IT og kommunikation.

Læs mere om studieretningen Game og søg om optagelse

Matematik A og Programmering B

Vil du være med til at opfinde, bygge og styre fremtidens robotter? Det er allerede almindeligt med robotter, der støvsuger, slår græs og klarer samlebåndsopgaver. De selvkørende biler er på vej. Det går stærkt i robotbrancen! Drømmer du om at være en af dem, der gør hverdagen nemmere for både mennesker og virksomheder ved at skabe innovative løsninger, bygge og bruge robotter? Så er studieretningen "Robotteknologi" noget for dig!

Du får matematik A, teknikfaget produktion og udvikling A og programmering B. Du kommer til at lære en masse matematik, som du skal bruge i kombination med forskellige programmeringssprog. Og du vil få et godt indblik i moderne teknologi. Studieretningen er oplagt, hvis du vil arbejde med robotter eller læse videre til civilingeniør, automationsteknolog eller datalog.

Læs mere om studieretningen Robotteknologi og søg om optagelse

Teknologi A og Design B

Linjen har fokus på produktudvikling og design. Vi regner, designer, vælger materialer og er ofte i værkstedet, hvor vi bygger og afprøver innovative teknologiske produkter. Du lærer at samarbejde, formulere problemstillinger og arbejde projektorienteret. ”Bløde” kompetencer som er efterspurgte.

Så hvis du er en af dem, der skiller ting ad, så du kan se, hvordan de fungerer - inden du samler dem igen? Og drømmer du om en karriere med teknik og design? Så er det her retningen for dig! Du vil også lære, hvordan produktet skaber værdi for samfundet, ligesom du får viden om innovation og start af egen virksomhed. Med studieretningen "Teknologi" kan du videreuddanne dig på fx designskoler eller ingeniørstudier, og andre uddannelser, hvor fokus er på kreativitet, innovation og evnen til at gå fra idé til produkt.

Læs mere om studieretningen Teknologi og søg om optagelse

Dyrk E-sport på højt plan ved siden af din HTX-uddannelse.

Har du en stærk passion for at spille E-Sport? Og vil du gerne blive så dygtigt til det som muligt? Vil du træne seriøst og samtidig tage en af landets bedste ungdomsuddannelser? Så vil vi gerne have dig med på holdet. På HTX i Ringsted tilbyder vi nemlig E-sport som tilvalg til din studentereksamen. Uanset hvilken studieretning du ønsker, kan du vælge E-sport til.

Læs mere om tilvalget E-Sport.

Mød lærerne

Mød nogle af lærerne på HTX i Ringsted: 

Karsten Kærgaard Mortensen, der underviser i fysik, Anne Solbjerg, der underviser i dansk og mediefag, Esben Kold Lykkegaard, der underviser i historie og idehistorie, og Kasper Jensen, der er designlærer i Ringsted.

Lærerne på HTX Ringsted

Karriere og videreuddannelse

Med en studentereksamen fra HTX kan du læse videre på et hav af videregående uddannelser. Fx kan du læse videre på:

  • DTU
  • Universiteter
  • Erhvervsakademier
  • Professionshøjskoler


På de enkelte studieretninger kan du se eksempler på, hvilke job der vil være oplagte med netop din uddannelse.

Tjek "Adgangskortet", hvor du kan se, hvilke uddannelser forskellige studieretninger med konkrete fag giver adgang til.

ZBC HTX Ringsted - elev i laboratotium

Kom og oplev HTX

Går du i 8. klasse kan du vælge at komme på introduktion hos os.

I 9. og 10. klasse kan du komme i brobygning.

Både introduktion og brobygning giver en oplevelse af, hvordan det er at gå på HTX i Ringsted.

Se mere om introduktion og brobygning

HTX Ringsted - elever arbejder med robotteknologi

Ønsker du at starte på HTX?

Så kan du allerede nu tilmelde dig teknisk studentereksamen HTX i Ringsted.

Tilmeld dig allerede i dag - start til august