Her kan du uddanne dig til landmand, anlægsgartner og struktør

Jernbjerggaard er en økologisk landbrugsskole. På Jernbjerggaard får du en hverdag med højt til himmelen og god plads til at udforske. Der er spændende undervisning i skønne omgivelser inden for fagene landbrug, anlægsgartneri og struktør.

ZBC uddannelser inden for landbrug og gartneri i Slagelse - landmandselever på traktor

Landmand (EUD & EUX)

Landbrugsuddannelsen fokuserer på bæredygtighed, økologi, innovation, dyrevelfærd og nicheproduktioner.

Iværksætteri
Du vil lære, hvordan du som iværksætter kan starte nicheproduktioner op. Specialiserede landbrug f.eks. frugt- og grøntsager, brødkorn, frøproduktion, forskellige driftsformer, agro-turisme, det lille landbrug og gårdbutik.

Produktion og salg
Du får mulighed for at følge og deltage i produktionen af fremtidens fødevarer i arbejdet med vores markbrug på 50 hektar og husdyr. Vi har frilandsgrise, får, kvæg, kaniner og egen gårdbutik. Afsætningen kan være af både traditionelle og alternative salgskanaler.

Alternative landbrug
Du interesserer dig måske for permakultur, pop-up landbrug, insektfarme, skovhaver eller andre alternative former for landbrug. Vi har fokus på driftsformer, der kan tilpasses både store og små landbrug.

 

ZBC landbrugs- og gartneriuddannelser på Jernbjerggaard i Slagelse - elever arbejder med hø i laden

Anlægsgartner (EUD & EUX)

Hvis du er vild med at arbejde med jorden og forme landskabet, så er anlægsgartner måske noget for dig. På Jernbjerggaard har vi fantastiske omgivelser til netop anlæg og struktør, og vi prioriterer højt at arbejde med både moderne og nye metoder inden for begge områder.

Så har du lyst til en uddannelse tæt på naturen, hvor du kan udfolde dine kreativitet, så tag et kig på vores gartneruddannelser - med og uden EUX.

ZBC gartneriuddannelser på Jernbjerggaard i Slagelse - anlægsgartner bygger bed

Anlægs- og bygningsstruktør (EUD & EUX)

Som anlægs- og bygningsstruktør sørger du for at gøre det hele klar til byggeri. Du skal grave jorden, flytte og planere den. Du skal lægge dræn, støbe fundamentet i beton, og etablere fortove, pladser, og anlægge cykelstier. Du skal også lægge betonbelægninger, etablere veje og jernbaner og kloak- og forsyningsledninger.

Derudover kommer du til at køre både store og små maskiner, lige fra en rendegraver til en pladevibrator.

ZBC anlægs- og bygningsstruktøruddannelser i Slagelse - struktør lægger sten

Vil du vide mere om principperne om bæredygtighed, innovation og nicheproduktion, som udfoldes på Jernbjerggaard?

Og har du lyst til at høre nærmere om uddannelserne eller komme og besøge os på Jernbjerggaard, så er adressen: Jernbjerggaard, C.A. Olesensvej 2, 4200 Slagelse

Kontakt områdeleder Frederikke Tom-Petersen, frto@zbc.dk, tlf. 4123 4913, hvis du vil komme på besøg.

Et bæredygtigt studenterforløb

Har du færdiggjort en studentereksamen men siddet nok på skolebænken? Og er du klar til at komme ud og få lidt jord under neglene, mens du får mulighed for at lære om bæredygtighed og økologisk fødevareproduktion? Så er studenterforløbet på Jernbjerggaard helt rigtigt til dig.

Hvis du har lyst til at arbejde med innovativt og bæredygtigt landbrug, så kan du blive rustet til enten at starte dit eget landbrug eller læse videre inden for dette felt.   

Du får mulighed for at arbejde med innovation og udvikling af både sorter og dyrkningsformer, og der er også rig mulighed for at kombinere din uddannelse med et udenlandsophold via praktik i udlandet. Dette er ikke blot en uddannelse, men også en oplevelse!

Kontakt os for mere information og tilmelding:
Områdeleder Frederikke Tom-Petersen, frto@zbc.dk, tlf. 4123 4913

EUS - Grundforløb for STX-, HTX- og HF-studenter

Bo på elevhotel

Som landbrugselev på Jernbjerggaard kan du bo på elevhotellet, der ligger blot et stenkast fra skolen. Her bor du sammen med mange andre elever fra ZBC. Og du får mulighed for at fordybe dig i din uddannelse og ikke mindst opleve det fantastiske sammenhold, det giver, når man bor sammen i løbet af skoleperioderne.

Fælles aktiviteter og hygge
Der er adgang til fitnessrum og musiklokale, og så er der en kælder fyldt med hyggelige sofakroge og spil som billard, som indbyder til hyggeaftener. Derudover arrangerer elevhotellet en masse fælles aktiviteter, som du kan deltage i. Fx biografture, gokart-kørsel, stand-up aftener og meget mere.     

Læs mere om vores elevhotel 

ZBC skoler og elevhoteller (skolehjem) - elever hygger med bordtennis

Fremtidens landbrug

Det helt særlige og nye ved vores uddannelse er, at Jernbjerggaard som de eneste i Danmark kan tilbyde vores elever et jordlod, en staldplads eller noget helt tredje, hvor du får mulighed for at afprøve dine iværksætterdrømme inden for fremtidens landbrug.

ZBC landbrugsuddannelser i Slagelse - elev med ko

Nicheproduktion på Jernbjerggaard

Jernbjerggaard er en økologisk landbrugsskole. Her er der ikke blot fokus på, hvordan man dyrker de traditionelle sorter som hvede, byg og raps, men også på hvordan man bedst muligt dyrker nicheprodukter, som flere og flere danskere efterspørger.

På Jernbjerggaard får du selv indflydelse på, hvilke sorter vi skal dyrke, mens du er på skole, og vi kaster os gerne ud i eksperimenter med alverdens kornsorter og grøntsager.

ZBC landbrugsuddannelser i Slagelse - får i stalden

Fra jord til bord

På ZBC har vi alle uddannelser fra frøet i jorden til maden serveres, og derfor har vi den unikke mulighed, at vi kan samarbejde, så de fødevarer, der dyrkes hos os, bliver brugt i de andre uddannelser – bl.a. hos kokkene. Det betyder, at vi til sidst kan gå i vores skønne Food Halls og spise de afgrøder, som vi selv dyrker. Og denne proces bliver du en del af på Jernbjerggaard.

ZBC landbrugsuddannelser - kokkeelever i køkken

Salg i egen gårdbutik

Vi har også vores gårdbutik, hvor vi sælger de varer, vi dyrker, og dermed lærer du ikke blot at producere, men også at gøre varen klar til salg og arbejde med prisberegninger, forarbejdningsmetoder, salg osv. Og det er helt unikt på Jernbjerggaard.

ZBC landbrugsuddannelser i Slagelse - Jernbjerggaard har egen gårdbutik

Kurser og efteruddannelse

Er det tid til at få fornyet din viden?

Se oversigten over vores kurser og efteruddannelse inden for anlæg (grøn og grå), struktør og landbrug.

Klik her og se alle kurser