STU Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse

Bliv klar til at tage en erhvervsuddannelse, en gymnasial erhvervsuddannelse (EUX) eller til at få et job

Find STU uddannelse

Du er i fokus på STU

Vi planlægger din STU uddannelse sammen med dig, så den passer til dine ønsker og behov. Når du har gennemført din STU, har du mulighed for starte på en erhvervsuddannelse, en gymnasial erhvervsuddannelse (EUX) eller få et job.

Her er rart at være
Du bliver en del af et fælleskab og får nye venner. Vi har et fedt ungdomsmiljø, hvor du vælger fællesskabet til og fra, når du har brug for det. 

Vi hjælper med at finde en praktikplads, og følger dig også efter din uddannelse. 

Skolen ligger i Ringsted på Sjælland.

Du kan læse mere om STU i brochuren.

ZBC STU | Elever på skolen

Har du spørgsmål om STU?

Ring eller skriv til Henrik Deleuran, STU-ansvarlig. E-mail: hede@zbc.dk eller tlf. 22 17 88 40

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) er et 3-årigt forløb for unge med særlige behov. ZBC udbyder STU i samarbejde med din kommune. Det betyder, at der både er faglærere og socialpædagoger i løbet af din uddannelse.

STU retter sig mod dig, der er mellem 16 og 25 år, og f.eks. har et fysisk eller psykisk handicap, og kan have svært ved at gennemføre en ungdomsuddannelse.

 

Vi har to forskellige linjer på STU, som du kan læse mere om ved at klikke på nedenstående link.


STU IT

STU Værksted

STU Food

 

STU på ZBC er meget praktisk, og du vil være en stor del af tiden på vores værksted, når du er på skolen. Undervisningen er kl. 8.30-13.50 hver dag. Vi har forskellige sjove og hyggelige aktiviteter i løbet af en skoleuge.

Du vil opleve, at STU er et godt sted at være, både i undervisningen, på værkstederne, i praktik og i fritidsaktiviteterne. Du bliver en del af et fælleskab og får nye venner.

Som STU-elev kan du bo på elevhotellet i Ringsted, der ligger blot et stenkast fra skolen. Her bor du sammen med mange andre elever fra ZBC. Og du får mulighed for at fordybe dig i din uddannelse og ikke mindst opleve det fantastiske sammenhold, det giver, når man bor sammen i løbet af skoleperioderne.

Fælles aktiviteter og hygge
Der er adgang til fitnessrum og musiklokale, og så er der en kælder fyldt med hyggelige sofakroge og spil som billard, som indbyder til hyggeaftener. Derudover arrangerer elevhotellet en masse fælles aktiviteter, som du kan deltage i. Fx biografture, gokart-kørsel, stand-up aftener og meget mere.     

Læs mere om vores elevhotel 

Det er din sagsbehandler i din kommune eller UU-vejleder, der sammen med dig og eventuelt dine forældre, indstiller til optagelse på STU-forløbet.

Vi har ikke en fast uddannelsesstart, men optager nye elever løbende.