Hvad skal du efter gymnasiet?

Tillykke med huen - hvad er næste skridt for dig?

Det er nok studenterfester og fejringer – men hvad skal der ske bagefter?

Verden ligger for dine fødder.

Husk, at der findes mange veje at gå. Mange muligheder og uddannelser, hvor du lærer på nye måder, kobler teorien med det praktiske og bruger både dit hovede og dine hænder.

Landbrugsuddannelsen

- Jeg har kunne bruge min baggrund som student fra HHX til at søge viden og skrive eksamener, så jeg har kun skulle lære fagfaglige ting.

Sebastian har taget landbrugsuddannelsen på ZBC. Sebastian kommer ikke selv fra en landbrugsfamilie, men efter han smagte kobekød på en restaurant besluttede han sig for, at han ville avle Wagyu køer. Sideløbende med sin uddannelse, har Sebastian haft sin egen virksomhed med avl af Wagyu køer.

- Det har givet mig rigtigt meget at have virksomhed ved siden af, og omvendt har det givet min uddannelse meget. Jeg har søgt viden, og efterspurgt viden jeg skulle bruge [...] Samtidig har det at have egen virksomhed givet mig en helt klar grund til og motivation for, hvorfor jeg gjorde, som jeg gjorde.

Læs mere om landbrugsuddannelsen her. 

Social- og sundhedsassistent

- Efter gymnasiet fik jeg arbejde som ufaglært på et omsorgscenter. Her blev jeg præsenteret for social- og sundhedsassistentuddannelsen, og jeg følte virkelig, at uddannelsen var den helt rigtige for mig.

Nur går på uddannelsen til social- og sundhedsassistent.

- Jeg elsker at arbejde med mennesker og jeg elsker at give den omsorg, der er brug for og give borgeren et smil på læben [...] Jeg vil gerne arbejde i psykiatrien, og derfor tænkte jeg, at uddannelsen var oplagt, for her lærer jeg både om medicin, omsorg og mennesker. 

Vil du vide mere om social- og sundhedsassistentuddannelsen? Læs mere her.

Kontoruddannelsen med speciale i offentlig administration

- Jeg har altid tænkt, at uddannelse ikke var noget for mig, da min tid på gymnasiet ikke var god, og mine karakterer var ikke de bedste. Men efter et halvt år, hvor jeg arbejdede på et kontor, uden baggrundsviden for faget, kunne jeg godt mærke, at det var på tide, at jeg fik en uddannelse. Derfor søgte jeg en elevplads hos ZBC og jeg har ikke fortrudt det. 

Karolina har en studentereksamen og går nu på kontoruddannelsen med speciale i offentlig administration.

- Det fedeste ved min uddannelse er, at arbejdsopgaverne er meget varierede. Du bliver hurtigt selvstændig og du bliver behandlet på lige fod med dine kollegaer. Desuden er du mere i praktik end i skole. Det passer mig perfekt!

Er du blevet nysgerrig på kontoruddannelsen?
Læs mere om den her. 

Ernæringsassistent

Amalie og Bertram går på uddannelsen til ernæringsassistent og har begge en studentereksamen med sig.

Amalie startede efter sin studentereksamen på uddannelsen til lærer, hvor særligt hjemmekundskab fangede hendes interesse. Derfra vidste hun, hvad den rigtige uddannelse var for hende. Amalie har et godt råd til dig, der måske selv er i tvivl om, hvad du vil;

- Jeg ville ønske jeg bare havde prøvet, for et grundforløb tager kun 20 uger, og du får et rigtig godt indblik i, hvad den her uddannelse indebærer.

Bertram startede efter gymnasiet på universitetet, men fandt sammen med sin familie frem til, at han havde en stor passion for madlavning. Bertram har også et godt råd til dig, der skal vælge uddannelse;

- Hvis du har lyst til at udforske, så skal du gøre det [...] Det kan være enormt godt at have praktisk erfaring med det fag du læser, når du skal skrive opgave eller andet, så du ved, hvad der egentlig sker og hvilke ting, der er realistiske.

Læs mere om uddannelsen til ernæringsassistent her. 

Anlægsgartner

I denne video kan du møde Morten og høre hvordan han fandt ud af, at han skulle være anlægsgartner og hvorfor. 

Andre uddannelser, der måske er noget for dig?

Hos ZBC kan du også tage uddannelser som fx elektriker, konditor, tømrer, industritekniker og gastronom

Du kan læse mere om vores erhvervsuddannelser inden for de fire hovedområder her:

Kom hurtigt i gang

Ved du allerede, hvilken vej du vil? Der er ingen tid at spilde.

Søg din nye uddannelse her