Business og marketing

HHX • Næstved: Tag HHX Business og marketing. Lær hvordan du hjælper  virksomheder med at få værdi for pengene  i deres markedsføring

Hvilken salgsstrategi giver virksomheden de bedste vækstmuligheder? Hvordan påvirker du forbrugerne til at købe virksomhedens produkter? Og hvordan får du økonomien og marketingbudgettet til at hænge sammen? Vil du gerne høre svarene, så er studieretningen "Business og marketing" helt rigtig for dig!

 

Du har Afsætning A og Virksomhedsøkonomi A. Undervisningen tager udgangspunkt i en interesse for økonomi, virksomhedsledelse og markedsføring. Og vores fokus er på emnet oplevelsesøkonomi specielt inden for branding, men også turisme, kultur og underholdning.

 

Studieretningen er mere relevant end nogen sinde, da den stigende internationale konkurrence, kræver at virksomheder differentierer sig og udvikler unikke produkter.Mange fra denne studieretning læser videre på CBS, men den kan også være fundamentet til at starte din egen virksomhed.

Prøv det i virkeligheden

Undervisningen tager udgangspunkt i virkelighedsnære problemstillinger, så du får koblet teori med praksis. Det betyder, at vi har en tæt kontakt til erhvervslivet, hvor du vil være med til finde løsninger på virksomheders reelle udfordringer. Du får også mulighed for at komme ud og deltage i innovationsmesser, konferencer og camps i ind- og udland, hvor du kommer i kontakt med andre elever og får en stor oplevelse.

Du kommer til at møde flere virksomheder og du vil arbejde med deres virkelige udfordringer. Vi arbejder projektorienteret, og der er ofte flere fag inddraget, når du skal analysere, forstå og løse problemstillinger. Vi har et generelt fokus på samspillet mellem fagene og toner dem altid mod erhvervslivet. 

Samarbejde og fordybelse går hånd i hånd, og du vil i løbet af dine tre år gennemgå en stor faglig og personlig udvikling.

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved tavle

Karriere og videreuddannelse

Med en studentereksamen fra "Business og marketing" kan du blandt andet læse videre på:

  • CBS
  • Erhvervsakademier
  • Professionshøjskoler
  • Universiteter

Du drømmer sikkert om en fremtid, hvor du arbejder som:

  • Finansiel rådgiver
  • Finans- eller markedsøkonom
  • Selvstændig i egen virksomhed
  • Inden for udenrigshandel eller prisdannelser


Tjek "Adgangskortet", hvor du kan se, hvilke uddannelser forskellige studieretninger med konkrete fag giver adgang til. 

ZBC HHX uddannelse - elever klapper hinanden i hænderne

Grundforløb og studieretning

Du starter på grundforløbet, der varer 3 måneder. På grundforløbet  bliver du introduceret til de forskellige  studieretninger og typer  af  videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er  målrettet mod. 

Du skal først endeligt vælge studieretning i slutningen af grundforløbet.   

Uddannelsen varer i alt 3 år.

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved computer

Søg ind

Du søger ind via optagelse.dk. Se mere om optagelse længere nede.

Søg ind via optagelse.dk

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores studievejledere.

Optagelse