HHX Finans Næstved

På studieretningen Finans på HHX i Næstved lærer du at anvende matematiske modeller til at forstå virksomhedsnære problemstillinger.

På studieretningen Finans på HHX i Næstved lærer du at anvende matematiske modeller til at forstå virksomhedsnære problemstillinger. Vi går bag om emnerne både matematisk og økonomisk med fag studieretningsfagene Virksomhedsøkonomi A og Matematik A.

 

På Finans-studieretningen er virksomheden i centrum. Vi tager udgangspunkt i, hvordan en virksomhed styres under indflydelse af samfundet og den globale udvikling.

 

Med en HHX inden for Finans lærer du at opstille matematiske modeller til optimering af logistik, indtjening og finansiering mm. I denne forbindelse er sammenhængen mellem teori og praksis helt nødvendigt, og foredrag og virksomhedsbesøg viser sammenhængen med det virkelige liv.

 

På HHX-studieretningen arbejder vi også med aktier og aktiemarkedet.

 

Som en del af undervisningen er der udflugter til og besøg fra fx ministerier, banker, revisionsselskaber, børsmæglere og finanscentre, hvor nogle af disse vil være en del af studierejserne.

Download PDF

Prøv det i virkeligheden

Undervisningen tager udgangspunkt i virkelighedsnære problemstillinger, så du får koblet teori med praksis. Det betyder, at vi har en tæt kontakt til erhvervslivet, hvor du vil være med til finde løsninger på virksomheders reelle udfordringer. Du får også mulighed for at komme ud og deltage i innovationsmesser, konferencer og camps i ind- og udland, hvor du kommer i kontakt med andre elever og får en stor oplevelse.

Du kommer til at møde flere virksomheder og du vil arbejde med deres virkelige udfordringer. Vi arbejder projektorienteret, og der er ofte flere fag inddraget, når du skal analysere, forstå og løse problemstillinger. Vi har et generelt fokus på samspillet mellem fagene og toner dem altid mod erhvervslivet. 

Samarbejde og fordybelse går hånd i hånd, og du vil i løbet af dine tre år gennemgå en stor faglig og personlig udvikling.

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved tavle

Karriere og videreuddannelse

Med en studentereksamen fra Finans kan du blandt andet læse videre  på:

  • Universitetet, fx CBS, Københavnsuniversitet, Århus Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet
  • Erhvervsakademi, fx Zealand, KEA
  • Professionsskole, fx Absalon, Metropol

Du drømmer måske om en fremtid, hvor du arbejder med/som:

  • Børsmægler
  • Forsikringsmatematik
  • Økonomisk rådgiver
  • Jurist
  • Chef i finansielle virksomheder eller økonomichef

Tjek ug.dk's "Adgangskortet", hvor du kan se, hvilke uddannelser du kan søge ind på afhængig af dine konkrete fag. 

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved computere

Grundforløb og studieretning

Du starter på grundforløbet, der varer 3 måneder. På grundforløbet  bliver du introduceret til de forskellige  studieretninger og typer  af  videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er  målrettet mod. 

Du skal først endeligt vælge studieretning i slutningen af grundforløbet.   

Uddannelsen varer i alt 3 år.

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved computer

Søg ind

Du søger ind via optagelse.dk. Se mere om optagelse længere nede.

Søg ind via optagelse.dk

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores studievejledere.

Optagelse