HHX Økonomi Classic

HHX • Næstved: Få  styr på finans og økonomi! Vælg Økonomi Classic på din HHX-uddannelse

Er du vild med økonomi og måske også matematik? Interesserer du dig for virksomhederne og deres relation til samfundet? Drømmer du om at læse videre, og ser du dig selv som fremtidens leder? Så er studieretningen "Økonomi Classic" lige noget for dig!

 

Med fagene Virksomhedsøkonomi A og International økonomi A får du viden om virksomheders opbygning, økonomi og finansiering samt det globale marked og aktiemarkedet.

 

Vi har desuden Matematik B med mulighed for at løfte til A-niveau, hvilket gør det muligt at bruge matematikkens metoder i vores studie af både virksomhedens økonomi, samfundsøkonomien og den internationale handel.

 

Det er interessen for og arbejdet med økonomiske problemstillinger, der binder studieretningen sammen. Studieretningsfagene gør det muligt at arbejde med økonomi på både mikro- og makroniveau, lokalt, nationalt og globalt.

 

Studieretningen giver et solidt afsæt til at læse videre på eksempelvis CBS og andre universiteter -  især inden for økonomiske og finansielle uddannelser.

Download PDF

Prøv det i virkeligheden

Undervisningen tager udgangspunkt i virkelighedsnære problemstillinger, så du får koblet teori med praksis. Det betyder, at vi har en tæt kontakt til erhvervslivet, hvor du vil være med til finde løsninger på virksomheders reelle udfordringer. Du får også mulighed for at komme ud og deltage i innovationsmesser, konferencer og camps i ind- og udland, hvor du kommer i kontakt med andre elever og får en stor oplevelse.

Du kommer til at møde flere virksomheder og du vil arbejde med deres virkelige udfordringer. Vi arbejder projektorienteret, og der er ofte flere fag inddraget, når du skal analysere, forstå og løse problemstillinger. Vi har et generelt fokus på samspillet mellem fagene og toner dem altid mod erhvervslivet. 

Samarbejde og fordybelse går hånd i hånd, og du vil i løbet af dine tre år gennemgå en stor faglig og personlig udvikling.

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved tavle

Karriere og videreuddannelse

Med en studentereksamen fra "Økonomi Classic" kan du blandt andet læse videre  på:


• CBS
• Erhvervsakademier
• Professionshøjskoler
• Universiteter

Du drømmer sikkert om en karriere som:

• Finansiel rådgiver for virksomheder
• Finans- eller markedsøkonom
• Revisor eller aktuar

Eller at arbejde inden for:

• Samfundsøkonomi eller international handel
• Kunders privatøkonomi
• Udenrigshandel

Tjek ug.dk's "Adgangskortet", hvor du kan se, hvilke uddannelser du kan søge ind på afhængig af dine konkrete fag. 

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved computere

Grundforløb og studieretning

Du starter på grundforløbet, der varer 3 måneder. På grundforløbet  bliver du introduceret til de forskellige  studieretninger og typer  af  videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er  målrettet mod. 

Du skal først endeligt vælge studieretning i slutningen af grundforløbet.   

Uddannelsen varer i alt 3 år.

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved computer

Søg ind

Du søger ind via optagelse.dk. Se mere om optagelse længere nede.

Søg ind via optagelse.dk

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores studievejledere.

Optagelse