HHX Matematik og økonomi

HHX • Ringsted: Bliv stærk til at analysere og løse virksomhedens udfordringer med effektive værktøjer. Vælg studieretningen Matematik og økonomi på HHX i Ringsted

Er du vild med erhvervslivet, og vil du helt tæt på virksomhederne? Bliv stærk til at analysere og løse virksomhedens udfordringer med effektive værktøjer fra virksomhedsøkonomi og matematik. Studieretningen træner dig i at levere præcis de løsninger, der tæller i erhvervslivet, nemlig en solid bundlinje.

 

Hvad skal der til for at virksomheden får en sund økonomi og en stærk vækst? Hvordan optimerer virksomheden sit samspil med omverdenen når det fx handler om miljø, bæredygtighed og den enkelte forbruger? Kort sagt: Vil du vide hvordan virksomheden analyserer og løser sine udfordringer med de mest effektive værktøjer? Og vil du selv kunne bruge de værktøjer?


Vil du det - og brænder du for erhvervslivet og de private virksomheder og vil du vide hvad der virker når der skal tjenes penge – så er studieretningen med Virksomhedsøkonomi A og Matematik A det oplagte valg. Du får et solidt afsæt til at læse videre og med matematik på A niveau står mange døre åbne – både hvis du vil læse videre og hvis du vil ud i erhvervslivet i en elevplads eller efter en kortere videregående uddannelse.

 

 

Download PDF

Prøv det i virkeligheden

HHX er kendetegnet ved undervisning, der tager udgangspunkt i virkelighedsnære problemstillinger. Det gør vi blandt andet igennem en tæt kontakt til erhvervslivet, hvor du kan være med til finde løsninger på virksomheders reelle udfordringer.  

Du kommer til at møde flere forskellige virksomheder, og du arbejder med deres virkelige udfordringer. Vi arbejder projektorienteret, og der er ofte flere fag inddraget, når du skal løse problemstillinger. Vi kobler matematik og virksomhedsøkonomi og har fokus på samspillet mellem fagene. 

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder sammen ved computere

Karriere og videreuddannelse

Med en studentereksamen fra HHX, kan du læse videre på et hav af videregående uddannelser. Og med en eksamen fra "Matematik og økonomi" er dørene blandt andet åbne til en spændende karriere som:   

  • Jurist
  • Økonom
  • Investeringsrådgiver
  • Revisor
  • Tolk
  • Korrespondent

Med den økonomiske studieretning "Matematik og økonomi"  kan du også læse videre på CBS og andre universiteter samt erhvervsakademier og professionshøjskoler. 

Tjek også  "Adgangskortet" og se alle de videreuddannelser du kan søge ind på med de konkrete fag.

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved computere

Grundforløb og studieretning

Du starter på grundforløbet, der varer 3 måneder.  På grundforløbet bliver du introduceret til de forskellige  studieretninger og typer  af  videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er  målrettet mod. 

Du skal først endeligt vælge studieretning i slutningen af grundforløbet.

Uddannelsen varer i alt 3 år.

    

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved bord

Søg ind

Du søger ind via optagelse.dk. Se mere om optagelse længere nede.

Søg ind via optagelse.dk

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores studievejledere.

Optagelse