HHX International

HHX • Vordingborg: Det globale perspektiv.  Forstå verden bedre! Vælg studieretningen International på HHX i Vordingborg

Interesserer du dig for verden omkring dig? Vil du gerne forstå den bedre? Synes du den øgede globalisering er spændende? Og vil du gerne lære mere om kultur, sprog og økonomi? Så er studieretningen "International" noget for dig! 

Du har International Økonomi A og Afsætning A. Vi fokuserer på sammenhængen mellem sprog, kultur og økonomi for bedre at kunne forstå den øgede globalisering og dens konsekvenser. Du vil også lære om de kulturelle baggrunde for, at virksomheder i forskellige lande agerer forskelligt. Vi kommer til at arbejde med sammenhængen mellem samfundsudviklingen i forskellige lande og verdensdele og hvilke muligheder og begrænsninger, det giver virksomhederne.

Du får en studentereksamen, som giver dig god forståelse for, hvordan verden hænger sammen. Det er oplagt at læse videre på CBS og andre universiteter - måske i udlandet. Det kan være du bliver journalist, underviser eller kommunikationskonsulent.

Download PDF

Prøv det i virkeligheden

Undervisningen tager udgangspunkt i virkelighedsnære problemstillinger, så du får koblet teori med praksis. Det betyder, at vi har en tæt kontakt til erhvervslivet, hvor du vil være med til finde løsninger på virksomheders reelle udfordringer. Du får også mulighed for at komme ud og deltage i innovationsmesser, konferencer og camps i ind- og udland, hvor du kommer i kontakt med andre elever og får en stor oplevelse.

Du kommer til at møde flere virksomheder og du vil arbejde med deres virkelige udfordringer. Vi arbejder projektorienteret, og der er ofte flere fag inddraget, når du skal analysere, forstå og løse problemstillinger. Vi har et generelt fokus på samspillet mellem fagene og toner dem altid mod erhvervslivet. 

Samarbejde og fordybelse går hånd i hånd, og du vil i løbet af dine tre år gennemgå en stor faglig og personlig udvikling.

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved tavle

Karriere og videreuddannelse

Med en studentereksamen fra HHX kan du læse videre på et hav af videregående uddannelser. Og med en eksamen fra studieretningen "International" kan du for eksempel komme til at arbejde inden for:

  • Kommunikation og markedsføring
  • Sprog
  • Undervisning
  • Internationale virksomheder og danske eksportvirksomheder

Men du kan også blive:

  • Journalist
  • Underviser
  • Sygeplejerske

Ja der er nærmest uendelige muligheder!

Tjek  "Adgangskortet", hvor du kan se, hvilke uddannelser forskellige studieretninger med konkrete fag giver adgang til. 

ZBC HHX international uddannelse - elever arbejder ved computere

Grundforløb og studieretning

Du starter på grundforløbet, der varer 3 måneder. På grundforløbet  bliver du introduceret til de forskellige  studieretninger og typer  af  videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er  målrettet mod. 

Du skal først endeligt vælge studieretning i slutningen af grundforløbet.   

Uddannelsen varer i alt 3 år.

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved computer

Søg ind

Du søger ind via optagelse.dk. Se mere om optagelse længere nede.

Søg ind via optagelse.dk

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores studievejledere.

Optagelse