HHX Marketing

HHX • Vordingborg: Vil du gerne fordybe dig i økonomi og handel? Vælg studieretningen Marketing på HHX i Vordingborg

Hvad vil det sige at drive en virksomhed? Hvordan spiller økonomi ind i en virksomhed? Og hvilken betydning har marketing? Synes du, at det er spændende spørgsmål, så er studieretningen "Marketing" noget for dig!

Du har Afsætning A og Virksomhedsøkonomi A. Vælger du innovation som valgfag, får du mulighed for at starte og drive en virksomhed sammen med Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise. Uanset hvilke valgfag, du har, får du solid teoretisk viden og metoder, som du kan bruge, når du skal videre i dit uddannelses- eller karriereforløb.

Du får en studentereksamen, der giver dig kendskab til, hvordan virksomheder arbejder. Det er oplagt at læse videre på CBS og andre universiteter eller på erhvervsakademierne – og måske starte din egen virksomhed.

Download PDF

Prøv det i virkeligheden

Undervisningen tager udgangspunkt i virkelighedsnære problemstillinger, så du får koblet teori med praksis. Det betyder, at vi har en tæt kontakt til erhvervslivet, hvor du vil være med til finde løsninger på virksomheders reelle udfordringer. Du får også mulighed for at komme ud og deltage i innovationsmesser, konferencer og camps i ind- og udland, hvor du kommer i kontakt med andre elever og får en stor oplevelse.

Du kommer til at møde flere virksomheder og du vil arbejde med deres virkelige udfordringer. Vi arbejder projektorienteret, og der er ofte flere fag inddraget, når du skal analysere, forstå og løse problemstillinger. Vi har et generelt fokus på samspillet mellem fagene og toner dem altid mod erhvervslivet. 

Samarbejde og fordybelse går hånd i hånd, og du vil i løbet af dine tre år gennemgå en stor faglig og personlig udvikling.

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved tavle

Karriere og videreuddannelse

Med en studentereksamen fra HHX kan du læse videre på et hav af videregående uddannelser. Og med en eksamen fra studieretningen" Marketing" kan du for eksempel komme til at arbejde som:

  • Finans- eller  markedsøkonom
  • Journalist
  • Underviser
  • Sygeplejerske

Eller du kan arbejde inden for:

  • Handelsvirksomhed
  • Logistik
  • Økonomi og IT
  • Udenrigshandel 
  • Starte egen virksomhed

Ja mulighederne er nærmest uendelige!

Tjek  "Adgangskortet", hvor du kan se, hvilke uddannelser forskellige studieretninger med konkrete fag giver adgang til.

ZBC HHX marketing uddannelse - elever klapper i hinandens hænder

Grundforløb og studieretning

Du starter på grundforløbet, der varer 3 måneder. På grundforløbet  bliver du introduceret til de forskellige  studieretninger og typer  af  videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er  målrettet mod. 

Du skal først endeligt vælge studieretning i slutningen af grundforløbet.   

Uddannelsen varer i alt 3 år.

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved computer

Søg ind

Du søger ind via optagelse.dk. Se mere om optagelse længere nede.

Søg ind via optagelse.dk

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores studievejledere.

Optagelse