HHX Økonomi

På studieretningen Økonomi på HHX i Vordingborg fokuserer vi på virksomheders konkrete udfordringer og, hvordan man bedst løser dem.

På studieretningen Økonomi fokuserer vi på virksomheders konkrete udfordringer og, hvordan man bedst løser dem. For at løse udfordringerne skal vi analysere tallene og se, hvordan det hele hænger sammen.Du har fagene Virksomhedsøkonomi A og Matematik A. På studieretningen Økonomi lærer du at gå analytisk til værks, og du bliver stærk til at kombinere teori og praksis. Du kommer også til at deltage i ”Virksomhedsspillet” sammen med rigtige virksomhedsledere. Det er sjovt og virkelig udfordrende!Med studieretningen Økonomi får du en studentereksamen, der giver dig gode analytiske evner og et internationalt udsyn, som giver dig mange muligheder. Det er oplagt at læse videre på et universitet som fx CBS, som fx har økonomiske, juridiske og finansielle uddannelser.

Download PDF

Prøv det i virkeligheden

Undervisningen tager udgangspunkt i virkelighedsnære problemstillinger, så du får koblet teori med praksis. Det betyder, at vi har en tæt kontakt til erhvervslivet, hvor du vil være med til finde løsninger på virksomheders reelle udfordringer. Du får også mulighed for at komme ud og deltage i innovationsmesser, konferencer og camps i ind- og udland, hvor du kommer i kontakt med andre elever og får en stor oplevelse.

Du kommer til at møde flere virksomheder og du vil arbejde med deres virkelige udfordringer. Vi arbejder projektorienteret, og der er ofte flere fag inddraget, når du skal analysere, forstå og løse problemstillinger. Vi har et generelt fokus på samspillet mellem fagene og toner dem altid mod erhvervslivet. 

Samarbejde og fordybelse går hånd i hånd, og du vil i løbet af dine tre år gennemgå en stor faglig og personlig udvikling.

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved tavle

Karriere og videreuddannelse

Med en studentereksamen fra HHX kan du læse videre på et hav af videregående uddannelser. Og med en eksamen fra studieretningen "Økonomi" kan du for eksempel komme til at arbejde som:

 • Jurist
 • Finans- eller  markedsøkonom
 • Revisor eller aktuar
 • Journalist
 • Underviser
 • Sygeplejerske

Du kan også arbejde inden for:

 • Finansverdenen
 • Økonomi og IT
 • Kunders privatøkonomi 
 • Udenrigshandel 
 • International erhvervsliv og politik

Ja, mulighederne er nærmest uendelige!

Tjek "Adgangskortet", hvor du kan se, hvilke uddannelser forskellige studieretninger med konkrete fag giver adgang til.

ZBC HHX økonomi uddannelse - elever arbejde ved computer

Grundforløb og studieretning

Du starter på grundforløbet, der varer 3 måneder. På grundforløbet  bliver du introduceret til de forskellige  studieretninger og typer  af  videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er  målrettet mod. 

Du skal først endeligt vælge studieretning i slutningen af grundforløbet.   

Uddannelsen varer i alt 3 år.

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved computer

Søg ind

Du søger ind via optagelse.dk. Se mere om optagelse længere nede.

Søg ind via optagelse.dk

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores studievejledere.

Optagelse