HTX Science Mat/Biotek

HTX Science Mat/Biotek. Hvordan påvirker naturlovene verden? Er du god til matematik og kunne du godt tænke dig at prøve bioteknologi? Så vælg Science mat/biotek på HTX i Vordingborg.

Er du nysgerrig efter at vide, hvordan naturlovene påvirker verden? Kan du lide at lege med tal og formler? Er du den, der undersøger ting og finder den logiske forklaring og måske drømmer om at gøre helt nye opdagelser? Så er studieretningen Science Mat/Biotek noget for dig!

Download PDF

Laura tager HTX på Science Mat/Bioteklinjen

Laura er glad for det stærke fællesskab på HTX, og så elsker hun at være i laboratoriet og fordybe sig fagligt. 

Du vil med Science mat/biotek komme i dybden med den naturvidenskabelige tænkemåde.

Du lærer at stille spørgsmål og undersøge tingene for at finde den logiske forklaring. Du vil arbejde med de metoder og teknikker, som den moderne naturvidenskab anvender, og du vil udelukkende møde lærere, som er specialister i deres fag. 

Du kommer til at arbejde rigtig mange timer i laboratoriet - både for at afprøve det du lærer og for at få idéer, skabe og udvikle dine helt egne ting.

ZBC HTX naturvidenskab uddannelse - elev arbejder i laboratorium

Prøv det i virkeligheden

Du vil i hverdagen kombinere teoretisk viden med praktiske forsøg. Vi har et tæt samarbejde med lokale virksomheder, så du kommer til at arbejde med konkrete opgaver fra den virkelige verden. Du får også lov til at lave diverse sjove og spændende eksperimenter i vores praksisnære lokaler. 

Når du arbejder med reelle problemstillinger og virkelige udfordringer, bliver du skarp til at kombinere teori og praksis. Og så giver det et billede af, hvordan din fremtid kan være efter endt uddannelse.

Du vil arbejde i et moderne miljø og i veludstyrede laboratorier med udstyr af høj kvalitet. Derudover får du adgang til et toptunet multiværksted, 3D printere og avancerede kameraer og redigeringsudstyr.

ZBC HTX naturvidenskab uddannelse - elever arbejder i laboratorium

Karriere og videreuddannelse

Med en studentereksamen fra HTX kan du læse videre på et hav af videregående uddannelser. Mange elever fra Science-studieretningen vælger at læse videre til: 

  • Ingeniør 
  • Læge 
  • Dyrlæge 
  • Sygeplejerske 
  • Bioanalytiker 
  • Forsker (PhD) 

Tjek  "Adgangskortet" og se de uddannelser  du kan søge ind på med de konkrete fag.

ZBC HTX naturvidenskab uddannelse - elever arbejder i laboratorium

Grundforløb og studieretning

Du starter på grundforløbet, der varer 3 måneder.  På grundforløbet bliver du introduceret til de forskellige  studieretninger og typer  af  videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er  målrettet mod.

Du skal først endeligt vælge studieretning i slutningen af grundforløbet.

Uddannelsen varer i alt 3 år.   

ZBC HTX uddannelse - elev arbejder med robotteknologi og gaming

Søg ind

Du søger ind via optagelse.dk. Se mere om optagelse længere nede.

Søg ind via optagelse.dk