Kontakt

Har du brug for hjælp? Så kontakt

Henrik Deleuran

+45 4171 0923

STU Food

Vil du arbejde med brød, kager, gastronomi og sund kost?

På STU Food kommer du blandt andet til at arbejde med:

  • Praktisk arbejde i bageri og køkken
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Sundhed
  • Råvarekendskab
  • Naturfag
  • Bæredygtig udvikling og FN´s verdensmål

 

  • Startdato:
    Du kan løbende blive optaget på STU
  • Optagelse:
    Kontakt din UU-vejleder
  • Varighed
    3 år
  • Studiested:
    Ringsted
  • Økonomi
    Kontakt din kommune om uddannelsesydelse

Hvordan er det at gå på STU?

Hvordan er det at gå på STU?

Du bliver en del af et lille hold og får nye venner på STU, men du møder også andre elever på ZBC. 

Din dag på skolen er med fokus på, at du lærer om fødevarer og alt, hvad der hører med til dette.
Det sker ved hjælp af praktisk og teoretisk undervisning inden for de forskellige emner.

Du kan læse mere om STU i afsnittene herunder og i vores brochure - STU på ZBC

ZBC Food STU - kokkeelever med lærer

Idræt og andre aktiviteter

Hver uge er der et par timers idræt eller andre sjove aktiviteter. Det kan for eksempel være:

• Boldspil
• Cykling
• Fitness
• Mountainbike
• Styrketræning

 

ZBC Food STU - elever spiller bordtennis

Bliv klædt på til at flytte hjemmefra

Du får også undervisning i økonomi og lærer hvordan du lægger et budget for din egen økonomi.

Samtidig bliver du klædt på til at kunne flytte hjemmefra, i forhold til at købe ind, lave mad og vaske tøj.

Som STU-elev kan du bo på elevhotellet i Ringsted (skolehjem), der ligger blot et stenkast fra skolen. 
Læs mere om vores elevhotel 

ZBC Food STU - elever spiser i Foodhallen

Mulige job og videreuddannelse

Uddannelses- og jobmuligheder

Efter STU
kan du evt. starte på grundforløb 2 indenfor levnedsmiddelområdet og uddanne dig til:

  • Bagværker
  • Bager
  • Konditor
  • Gastronom
  • Ernæringsassistent
  • Smørrebrødsassistent
  • Cater
  • Tjener

  • Vil du læse videre, kan det f.eks. være til:
  • Procesteknolog
  • Ernæringsteknolog
  • Professionsbachelor i ernæring og sundhed
  • Fødevareteknolog
ZBC Food STU - elever med lærer

Kom og oplev STU

Kender du følelsen af at være det rigtige sted? Besøg STU på ZBC, og mærk om det er noget for dig.

Ring eller skriv til os og aftal et besøg, så du kan få en fornemmelse af vores skole. Du har også mulighed for at komme i praktik hos os, inden du starter.

Kontaktinfo til STU Food

Gitte Bolander Jensen, lærer
Mail: gdo@zbc.dk

Henrik Deleuran, STU-ansvarlig
Tlf. 22 17 88 40 eller mail: hede@zbc.dk 

ZBC Food STU - elever bager

Praktik på STU

Praktik er din mulighed for at afprøve hvad du har lyst til at arbejde med. Vi finder også en praktik, der passer til dig.​

Det har andre studerende fået ud af at være i praktik:

  • Jeg ved, hvad jeg kan arbejde med
  • Jeg kan forestille mig at have et job
  • Jeg kan bruge mine hænder
  • Jeg kan møde til tiden 
ZBC Food STU - tjener sætter glas på bordet

Hvordan kommer jeg i gang?

Det er din sagsbehandler i din kommune eller din UU-vejleder, der sammen med dig og eventuelt dine forældre, indstiller til, at du bliver optaget på et STU-forløb.