HHX Business

HHX • Slagelse: Har du flair for store forretninger? Så er studieretningen Business på HHX i Slagelse sikkert noget for dig

På studieretningen har du blikket rettet mod danske og internationale virksomheder i den virkelige verden. Synes du, det er spændende at arbejde med virksomheders udfordringer og vækstpotentialer, tage på virksomhedsbesøg og møde dygtige folk fra erhvervslivet, så er studieretningen "Business" lige noget for dig.

 

Her lærer du blandt andet, hvordan virksomheder sælger varer og tjener penge. Du arbejder med områder som strategiske analyser, regnskaber, reklamer og købsadfærd – kort sagt lærer du at forstå og udvikle virksomheder og deres markedsføring.

 

I lighed med andre studieretninger på HHX får du med "Business" adgang til alle videregående uddannelser; du kan fx læse videre på CBS eller studere til markedsføringsøkonom.

Download PDF

Prøv det i virkeligheden

Undervisningen på HHX tager udgangspunkt i virkelighedsnære problemstillinger. Det betyder, at vi har en tæt kontakt til erhvervslivet, hvor du kan være med til finde løsninger på virksomheders reelle udfordringer.

Du kommer til at møde flere forskellige virksomheder, og du arbejder med deres virkelige udfordringer. Vi arbejder projektorienteret, og der er ofte flere fag inddraget, når du skal løse problemstillinger. Vi kobler for eksempel økonomi, matematik og virksomhedsøkonomi og har generelt fokus på samspillet mellem fagene.

Nogle gange arbejder vi også med projekter på tværs af HHX og HTX.

ZBC HHX uddannelse - elever ved tavle

Karriere og videreuddannelse

Med en studentereksamen fra HHX kan du læse videre på et hav af videregående uddannelser. Og med studieretningen "Business" kan du blandt andet få en karriere som:

  • Finansiel rådgiver for virksomheder  både nationalt og internationalt
  • Erhvervs- eller  markedsøkonom
  • Marketingkonsulent

Du kan også arbejde inden for: 

  • Samfundsøkonomi eller international  handel
  • Salgsstrategi
  • Udenrigshandel 

Tjek  også "Adgangskortet" og se alle de uddannelser  du kan søge ind på med de konkrete fag.

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved computer

Grundforløb og studieretning

Du starter på grundforløbet, der varer 3 måneder.  På grundforløbet bliver du introduceret til de forskellige  studieretninger og typer  af  videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er  målrettet mod.

Du skal først endeligt vælge studieretning i slutningen af grundforløbet.

Uddannelsen varer i alt 3 år.   

ZBC HHX uddannelse - to elever arbejder ved computer

Søg ind

Du søger ind via optagelse.dk. Se mere om optagelse længere nede.

Søg ind via optagelse.dk

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores studievejledere.

Optagelse