HHX Marketing og Psykologi

Studieretningen Marketing og Psykologi på HHX i Slagelse er for dig, der finder samspillet mellem markedsføring, mennesker, adfærd og samfund interessant.

Studieretningen Marketing og Psykologi er for dig, der finder samspillet mellem markedsføring, mennesker, adfærd og samfund interessant. Du synes, at det er spændende at arbejde med reklamers indflydelse, salg og virksomhedsdrift. Du vil bl.a. lære om købsadfærd og branding, virksomhedsstrategi og økonomi.  

 

 

Foruden fagene Afsætning og Virksomhedsøkonomi vil du få faget Psykologi, som giver denne studieretning en psykologisk vinkel på økonomiske og kommercielle sammenhænge. 

 

 

Med en færdiggjort HHX med studieretningen Marketing og Psykologi, får du adgang til mange videregående uddannelser. Du kan fx studere markedsføring, psykologi eller uddanne dig til ejendomsmægler. 

Download PDF

Prøv det i virkeligheden

Undervisningen på HHX tager udgangspunkt i virkelighedsnære problemstillinger. Det betyder, at vi har en tæt kontakt til erhvervslivet, hvor du kan være med til finde løsninger på virksomheders reelle udfordringer.

Du kommer til at møde flere forskellige virksomheder, og du arbejder med deres virkelige udfordringer. Vi arbejder projektorienteret, og der er ofte flere fag inddraget, når du skal løse problemstillinger. Vi kobler for eksempel økonomi, matematik og virksomhedsøkonomi og har generelt fokus på samspillet mellem fagene.

Nogle gange arbejder vi også med projekter på tværs af HHX og HTX.

ZBC HHX uddannelse - elever ved tavle

Karriere og videreuddannelse

Med en studentereksamen fra HHX kan du læse videre på et hav af videregående uddannelser. Og med studieretningen Marketing og Psykologi kan du blandt andet læse videre inden for:

  • Marketing
  • Psykologi
  • Kommunikation
  • Antropologi
  • Business administration

Du kan også arbejde inden for: 

  • Samfundsøkonomi eller international  handel
  • Salgsstrategi
  • Udenrigshandel 

Tjek  også "Adgangskortet" og se alle de uddannelser  du kan søge ind på med de konkrete fag. 

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved computer

Grundforløb og studieretning

Du starter på grundforløbet, der varer 3 måneder.  På grundforløbet bliver du introduceret til de forskellige  studieretninger og typer  af  videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er  målrettet mod.

Du skal først endeligt vælge studieretning i slutningen af grundforløbet.

Uddannelsen varer i alt 3 år.   

ZBC HHX uddannelse - to elever arbejder ved computer

Søg ind

Du søger ind via optagelse.dk. Se mere om optagelse længere nede.

Søg ind via optagelse.dk

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores studievejledere.

Optagelse