HHX Sprog og Interkulturelle Forhold

Studieretningen Sprog og Interkulturelle Forhold på HHX i Slagelse er for dig, der godt kunne tænke sig at arbejde i en international virksomhed.

Studieretningen Sprog og Interkulturelle Forhold er for dig, der godt kunne tænke sig at arbejde i en international virksomhed. Dit indgående kendskab til sprog, samfundsforhold og kulturer kombineres med økonomisk indsigt i virksomheders drift og internationalt udsyn. 

 

 

Vil du gerne udfordres på dine kompetencer inden for sprog og kultur? Det er en af mulighederne med denne studieretning, hvor sprogfagene er i centrum. Du lærer at kommunikere professionelt, og du vil vide, hvordan du skal begå dig på tværs af landegrænser. 

 

 

En HHX med studieretningen Sprog og Interkulturelle Forhold giver dig adgang til mange videregående uddannelser; du kan fx studere sprog, samfundsvidenskab eller journalistik. 

Download PDF

Prøv det i virkeligheden

Undervisningen på HHX tager udgangspunkt i virkelighedsnære problemstillinger. Det betyder, at vi har en tæt kontakt til erhvervslivet, hvor du kan være med til finde løsninger på virksomheders reelle udfordringer.

Du kommer til at møde flere forskellige virksomheder, og du arbejder med deres virkelige udfordringer. Vi arbejder projektorienteret, og der er ofte flere fag inddraget, når du skal løse problemstillinger. Vi kobler for eksempel internationale forhold, sprog og samfundsfag og har generelt fokus på samspillet mellem fagene.

Nogle gange arbejder vi også med projekter på tværs af HHX Handelsgymnasiet og HTX Teknisk Gymnasium.

ZBC HHX uddannelser - to elever sidder med computere

Karriere og videreuddannelse

Med en studentereksamen fra HHX kan du læse videre på et hav af videregående uddannelser. Og med en eksamen fra  studieretningen Sprog og Interkulturelle Forhold kan  du blandt læse videre inden for:

  • Sprog- og kommunikationsuddannelser
  • Handels- eller markedsføringsuddannelser
  • Journalistik

Du kan også få arbejde inden for:

  • Samfundsøkonomi eller international  handel
  • Udenrigshandel
  • Kulturforståelse

Tjek  også "Adgangskortet" og se alle de uddannelser du kan søge ind på med de konkrete fag.

ZBC HHX uddannelser - elever arbejder ved bord

Grundforløb og studieretning

Du starter på grundforløbet, der varer 3 måneder.  På grundforløbet bliver du introduceret til de forskellige  studieretninger og typer  af  videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er  målrettet mod.

Du skal først endeligt vælge studieretning i slutningen af grundforløbet.

Uddannelsen varer i alt 3 år.   

ZBC HHX uddannelser - elev ved tavle

Søg ind

Du søger ind via optagelse.dk. Se mere om optagelse længere nede.

Søg ind via optagelse.dk

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores studievejledere.

Optagelse