Er du student?

  • EUS, EUD
  • | 05-01-2024

Har du gennemført en studentereksamen? Hvis ja, hvad er så næste skridt for dig? Måske er en erhvervsuddannelse, hvor du kan koble teori med praksis, noget for dig.

Vil du både bruge hoved og hænder?

Der findes mange veje at gå, når du har fået studenterhuen på hovedet. Verden ligger for dine fødder. Mange muligheder og uddannelser, hvor du lærer på nye måder.

Er du klar til at koble teorien med det praktiske?
Så er en erhvervsuddannelse muligvis noget for dig. Her får du nemlig mulighed for både at bruge dit hoved og dine hænder i løbet af din uddannelse.

Denne vej har flere af vores elever valgt at gå.
Nogle har taget en erhvervsuddannelse for studenter (EUS), som er et kortere grundforløb. Andre er startet på erhvervsuddannelsernes ordinære grundforløb, hvor man som student har mulighed for at få merit for dele af nogle fag. Fælles for eleverne er, at den nye uddannelse giver mening for dem og deres interesser. 

Læs med her og få et indblik i Amalies, Bertrams, Sebastians, Karolinas og Nurs valg. 

Bliv ernæringsassistent

Amalie og Bertram går på uddannelsen til ernæringsassistent og har begge en studentereksamen med sig. 

Bertram har et godt råd til dig, der skal vælge uddannelse;

- Hvis du har lyst til at udforske, så skal du gøre det. Det kan være enormt godt at have praktisk erfaring med det fag du læser, når du skal skrive opgave eller andet, så du ved, hvad der egentlig sker og hvilke ting, der er realistiske.

Tag landbrugsuddannelsen

Sebastian har taget landbrugsuddannelsen på ZBC.

- Jeg har kunne bruge min baggrund som student fra HHX til at søge viden og skrive eksamener, så jeg har kun skulle lære fagfaglige ting.

Bliv social- og sundhedsassistent

Nur går på uddannelsen til social- og sundhedsassistent.

- Efter gymnasiet fik jeg arbejde som ufaglært på et omsorgscenter. Her blev jeg præsenteret for social- og sundhedsassistentuddannelsen, og jeg følte virkelig, at uddannelsen var den helt rigtige for mig.

Tag kontoruddannelsen

Karolina har en studentereksamen og går nu på kontoruddannelsen med speciale i offentlig administration.

- Jeg har altid tænkt, at uddannelse ikke var noget for mig, da min tid på gymnasiet ikke var god, og mine karakterer var ikke de bedste. Men efter et halvt år, hvor jeg arbejdede på et kontor, uden baggrundsviden for faget, kunne jeg godt mærke, at det var på tide, at jeg fik en uddannelse. Derfor søgte jeg en elevplads hos ZBC og jeg har ikke fortrudt det. 

Er en erhvervsuddannelse måske noget for dig?

Der er mange forskellige muligheder for dig, der overvejer en erhvervsuddannelse. 

Har du fx overvejet uddannelser som forsyningsoperatør, elektriker, procesoperatør eller industritekniker? Eller kan du godt lide at være kreativ i køkkenet? 

Du kan læse mere om vores erhvervsuddannelser inden for de fire hovedområder her:

Er du nysgerrig på at vide mere om Nurs, Sebastians, Bertrams, Amalies og Karolinas uddannelsesvalg?
Det kan du læse om her.