EUV - Erhvervsuddannelse for voksne
Er du over 25 år og vil du gerne starte på en erhvervsuddannelse? Så skal du i gang med en EUV (erhvervsuddannelse for voksne).
En EUV dækker alle erhvervsuddannelser, og de faglige kompetencer er de samme som ved en erhvervsuddannelse for unge. Som hovedregel er uddannelsen kortere, da du ofte får merit (godskrevet) et eller flere fag og evt. praktik.
Her har vi samlet nogle af de mest stillede spørgsmål i den forbindelse.
Det gør du ved at kontakte vores vejledere. Du kan enten kontakte dem i chatten her på siden, ringe til dem på tlf.: 72 42 25 09 eller sende en mail til zbc-vejledning@zbc.dk.
Find mere information om vores vejledere her.
Voksenelevlønnen er forskellig alt afhængig af branche og i nogle brancher afhænger det også af, hvor mange års erhvervserfaring du har.
På elevplads.dk kan du se lønsatserne inden for de forskellige brancher.
Hvornår starter uddannelsen?
Du kan se, hvornår vi næste gang starter grundforløb 1 og 2 på den enkelte uddannelse. Den information finder du under ”Startdatoer”:
Når du tilmelder dig en erhvervsuddannelse på optagelse.dk, indkalder vi dig automatisk til en RKV.
En realkompetencevurdering (RKV) er en vurdering, som inddrager din samlede viden, færdigheder og kompetencer, uanset hvor, hvornår eller hvordan, de er erhvervet.
Er du fyldt 25 år og ønsker en erhvervsuddannelse for voksne (EUV), skal du til en realkompetencevurdering. Du får både din skole- og erhvervsmæssige baggrund vurderet. Du kan eventuelt få merit i forbindelse med din RKV og dermed få afkortet din uddannelsestid på erhvervsuddannelsen.
For dig over 25 år, der vil starte på social- og sundhedsassistentuddannelsen - sådan får du en RKV til SSA uddannelsen efter 1. juli 2021
Når du tilmelder dig SSA uddannelsen på www.optagelse.dk, får du et brev fra vores administration om, at der er reserveret en plads på uddannelsen til dig. Du får også en indkaldelse i din e-Boks til RKV-A forløbet.
På første kursusdag på RKV-A forløbet skal du starte med at gennemføre EUD screeninger i dansk og matematik. Screeningerne er på 9 kl. niveau, og du må ikke få hjælp til at gennemføre screeningerne. Derudover skal du fremsende din dokumentation, det kan du læse mere om i vores Guide til RKV-A forløbet. På anden kursusdag har du en personlige samtale med fremmøde på Teams med din RKV vejleder.
Du får oplyst det specifikke tidspunkt for din personlige samtale i indkaldelsesbrevet til RKV-A forløbet, som du får i e-Boks. Endvidere modtager du en e-mail med mødeindkaldelse til samtalen på Teams. Du skal bruge linket for at komme ind i det samtalerum, der er oprettet til dig og din RKV vejleder.
Du skal gennemføre begge dage af RKV-A forløbet, hvor vi foretager en samlet vurdering af, om du kan anbefales til SSA uddannelsen, før du får din endelige uddannelsesplads. Du har mødepligt begge dage, og det er en forudsætning for, at du kan komme videre i dit uddannelsesforløb til Social og Sundhedsassistent.
Er du klar til at starte uddannelse?
Vi starter heldigvis løbende nye hold, så der er ikke længe til, du kan starte.
Se alle vores uddannelser