Brug for hjælp?
Bager og konditor
På bager- og konditoruddannelsen lærer du at bage brød og kager. Både klassisk bagværk og kager på nye måder
Er du nysgerrig på bager- og konditorfaget? Og vil du både lære om de klassiske metoder og være med til at skabe nye trends inden for fagene?
Start på uddannelsen til bager og konditor på ZBC.
På uddannelsen til bager og konditor arbejder du med dine hænder og får viden om, hvordan du bager brød og kager.
-
Startdatoer:
Grundforløb 1: 19/1-24. Grundforløb+ & Grundforløb 2: 19/1-24. -
Ansøgningsfrister:
GF1: 17/1-24 (19/1-24). GF2: 17/1-24 (19/1-24). -
Varighed (inkl. grundforløb)
Fra 3 år til 4 år og 6 måneder -
Studiested:
Grundforløb 1 og 2: Roskilde, Slagelse, Næstved, Ringsted, Vordingborg og Køge. Hovedforløb: Ringsted -
Økonomi
SU og løn -
Adgangskrav
9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik. -
Adgangskrav over 25 år
Se her, hvordan du kommer i gang -
Brug for studievejledning? Også hvis du er over 25 år:
Kontakt en studievejleder
Job og videreuddannelse som bager/konditor
Job:
De fleste nyuddannede bagere får job på brødfabrikker og i supermarkeds bagerier. Men det kan også være i restauranter, bagerforretninger eller konditorier. Der er også mulighed for at starte egen virksomhed.
Videreuddannelse:
Når du er færdig som bager eller konditor, kan du søge optagelse på erhvervsakademi uddannelserne: procesteknolog og serviceøkonom.
Du kan også søge ind på proffessionsbachelor uddannelsen i ernæring og sundhed

Fra bagedyst til konditor på ZBC: -Jeg vil lære håndværket, Kirsten
Læreplads med løn
Oplæring (praktik) med løn
Det er din opgave at finde din læreplads, men ZBC har studievejledere, der kan hjælpe dig. Oplæringsvirksomheden og du skal ind indgå en skriftlig uddannelsesaftale.
Oplæring (praktik) i udlandet
Drømmer du om at tage dele af din uddannelse i udlandet, kan vi hjælpe dig med at realisere din drøm.

Sådan kommer du i gang
En erhvervsuddannelse består af Grundforløb og et hovedforløb, som skifter mellem oplæring (praktik) og skole.
Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du tage Grundforløb 1 først.
Du tager Grundforløb 2 på skolen. Det varer 20 uger. Et hovedforløb varer ca. 2-4 år alt efter uddannelse, og du afslutter med en svendeprøve.

Hvis du vil i gang med en uddannelse inden for mad og oplevelser og har forladt 9. klasse for mindre end 2 år siden eller 10. klasse for mindre end 1 år siden, så skal du tage Grundforløb 1.
Når du ansøger på optagelse.dk, anbefaler vi, at du vælger hovedområdet: Fødevarer, jordbrug og oplevelser og fagretningen "Mad og service".
Kom og besøg vores skoler
Besøgsdage i alle byer
Vi har også besøgsdage på alle vores erhvervsskoler i alle 8 byer.
Tjek alle vores fag og tilmeld dig en besøgsdag
Introduktion og brobygning
ZBC har Introduktion for 8. klasse og Brobygning for 9. og 10. klasse på vores erhvervsskoler og erhvervsgymnasier i alle vores skolebyer.
Få inspiration til at vælge uddannelse og se videoerne med Mads Marius.

Her er nogle af de fag, du får på uddannelsen til bager:
- Brødproduktion
- Dessertproduktion
- Flødekager og lagkager
- Rullede deje
- Rørte kager
- Piskede masser
- Egenkontrol
- Varekendskab
- Salg og service
Når du uddanner dig som bager og konditor kan du specialisere dig i følgende retninger:
- Bagværker (trin 1)
- Detailbager
- Håndværksbager
- Konditor
Du kan søge SU på grundforløb, hvis du er over 18 år. Læs mere om SU
På hovedforløb får du elevløn. Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i oplærings- og skoleperioderne.
Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Begyndelseslønnen for elever i erhvervsuddannelserne varierer fra branche til branche.
Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også elevløn på grundforløbet. Har du ikke det, kan du søge SU, hvis du er fyldt 18 år.
Du kan på visse betingelser få tilskud til dækning af dine transportudgifter.
Bor du langt fra din drømmeuddannelse?
Så kan du heldigvis bo på vores Elevhoteller. På dén måde kommer du tæt på din uddannelse. Vi har Elevhoteller i 3 af vores skolebyer.
Læs mere om vores Elevhoteller og ansøg her
Vi har også et kollegie - Løvegadekollegiet.

Optagelse på ZBC's uddannelser
Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores studievejledere.
OptagelseOgså for voksne
Er du over 25 år, kan du få en særligt tilrettelagt erhvervsuddannelse, som er tilpasset dine faglige kompetencer.
Læs mere om erhvervsuddannelse for voksne (EUV) eller kontakt en studievejleder, hvis du vil høre mere om mulighederne for at tage en erhvervsuddannelse som voksen.

Uddannelser der ligner
Vil du gerne være bager eller konditor? Så kunne det være, at der var andre uddannelser indenfor fødevarer, jordbrug og oplevelser, der også var dig.
Andre uddannelser for dig