Bager og konditor

På bager- og konditoruddannelsen lærer du at bage brød og kager. Både klassisk bagværk og kager på nye måder

Er du nysgerrig på bager- og konditorfaget? Og vil du både lære om de klassiske metoder og være med til at skabe nye trends inden for fagene?

Start på uddannelsen til bager og konditor på ZBC. 

På uddannelsen til bager og konditor arbejder du med dine hænder og får viden om, hvordan du bager brød og kager. 

Læs mere om uddannelsen til bager her.

Læs mere om uddannelsen til konditor her. 

  • Startdatoer:
    Grundforløb 1: 12/8-24. 20/1-25. Grundforløb+ & Grundforløb 2: 15/4-24 12/8-24. 28/10-24. 20/1-25.
  • Ansøgningsfrister:
    GF1: 1/3-24 (12/8-24). 18/1-25 (20/1-25). GF2: 14/4-24 (15/4-24). 11/8-24 (12/8-24). 27/10-24 (28/10-24). 18/1-25 (20/1-25).
  • Varighed (inkl. grundforløb)
    Fra 3 år til 4 år og 6 måneder
  • Studiested:
    Grundforløb 1 og 2: Roskilde, Slagelse, Næstved, Ringsted, Vordingborg og Køge. Hovedforløb: Ringsted
  • Økonomi
    SU og løn
  • Adgangskrav
    9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik.
  • Adgangskrav over 25 år
    Se her, hvordan du kommer i gang
  • Brug for studievejledning? Også hvis du er over 25 år:
    Kontakt en studievejleder
Download PDF

Bliv bager og konditor hos ZBC

Rasmus er ved at uddanne sig til bager på ZBC. Han er vild med alle de muligheder, der er for at lære nyt i faget, og så elsker han den bekræftelse, det giver, når kunderne roser hans håndværk. 

Job og videreuddannelse som bager/konditor

Job:
De fleste nyuddannede bagere får job på brødfabrikker og i supermarkeds bagerier. Men det kan også være i restauranter, bagerforretninger eller konditorier. Der er også mulighed for at starte egen virksomhed.

Videreuddannelse:
Når du er færdig som bager eller konditor, kan du søge optagelse på erhvervsakademi uddannelserne: procesteknolog og serviceøkonom.

Du kan også søge ind på proffessionsbachelor uddannelsen i ernæring og sundhed


ZBC Bager og konditor - elever laver kager

Fra bagedyst til konditor på ZBC: -Jeg vil lære håndværket, Kirsten

Efter Kirsten Thur kom til finalen i Den Store Bagedyst, startede hun på konditoruddannelsen på ZBC for at lære håndværket rigtigt. Og uddannelsen har åbnet nye døre for Kirsten Thur. Hun er nemlig kommet med på det danske konditorlandshold. 

Læreplads med løn

Oplæring (praktik) med løn
Det er din opgave at finde din læreplads, men ZBC har studievejledere, der kan hjælpe dig. Oplæringsvirksomheden og du skal ind indgå en skriftlig uddannelsesaftale. 

Oplæring (praktik) i udlandet

Drømmer du om at tage dele af din uddannelse i udlandet, kan vi hjælpe dig med at realisere din drøm. 

Læs mere om oplæring i udlandet

Tag bager og konditoruddannelsen på ZBC - bagerelev får ros fra faglærer

Sådan kommer du i gang

En erhvervsuddannelse består af Grundforløb og et hovedforløb, som skifter mellem oplæring (praktik) og skole.

Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du tage Grundforløb 1 først. 

Du tager Grundforløb 2 på skolen. Det varer 20 uger. Et hovedforløb varer ca. 2-4 år alt efter uddannelse, og du afslutter med en svendeprøve.

ZBC erhvervsuddannelse - sådan er din erhvervsuddannelse bygget op

Kom og besøg vores skoler

Besøgsdage i alle byer
Vi har også besøgsdage på alle vores erhvervsskoler i alle 8 byer.

Tjek alle vores fag og tilmeld dig en besøgsdag

Introduktion og brobygning
ZBC har Introduktion for 8. klasse og Brobygning for 9. og 10. klasse på vores erhvervsskoler og erhvervsgymnasier i alle vores skolebyer.

Få inspiration til at vælge uddannelse og se videoerne med Mads Marius.

Introduktion for 8. klasse

Brobygning for 9. klasse

Introduktion og brobygning - Mads Marius på besøg på ZBC

Bor du langt fra din drømmeuddannelse?

Så kan du heldigvis bo på vores Elevhoteller. På dén måde kommer du tæt på din uddannelse. Vi har Elevhoteller i 3 af vores skolebyer.

Læs mere om vores Elevhoteller og ansøg her

Vi har også et kollegie - Løvegadekollegiet.

Læs mere om Løvegadekollegiet og ansøg her

ZBC elevhoteller - elever spiser på elevhotel

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores studievejledere.

Optagelse

Også for voksne

Er du over 25 år, kan du få en særligt tilrettelagt erhvervsuddannelse, som er tilpasset dine faglige kompetencer.

Læs mere om erhvervsuddannelse for voksne (EUV) eller kontakt en studievejleder, hvis du vil høre mere om mulighederne for at tage en erhvervsuddannelse som voksen.

Læs mere om erhvervsuddannelse for voksne

Kontakt en studievejleder

ZBC erhvervsuddannelser for voksne (EUV) - elever ved computer

Uddannelser der ligner

Vil du gerne være bager eller konditor? Så kunne det være, at der var andre uddannelser indenfor fødevarer, jordbrug og oplevelser, der også var dig.

Andre uddannelser for dig