Kontakt

Har du brug for hjælp? Så kontakt

Dorte Johansen

+45 2273 5003

Bager og konditor

På bager- og konditoruddannelsen lærer du at bage brød og kager

Du er nysgerrig på faget og kan lide at skabe nye trends inden for fx bagværk. Du lærer at skabe klassisk bagværk og kager på nye måder.

Du kommer til at arbejde med dine hænder og får en grundlæggende viden om fremstillingen af brød og kager. 

Uddannelsen kombinerer teori og praksis, og du får viden inden for bagværk, køb og salg, varer og egenkontrol.

Bager med EUX

Konditor med EUX

  • Startdatoer:
    Grundforløb 1: 18/1-21. Grundforløb+ & Grundforløb 2: 18/1-21. 13/4-21
  • Ansøgningsfrister:
    14/1-21 GF 1&2). 9/4-21 (GF2).
  • Varighed (inkl. grundforløb)
    Fra 3 år til 4 år og 6 måneder
  • Studiested:
    Grundforløb 1 og 2: Roskilde, Slagelse, Næstved, Ringsted, Vordingborg og Køge. Hovedforløb: Ringsted
  • Økonomi
    SU og løn
  • Adgangskrav
    9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik. Er du over 25 kontakt en vejleder.
  • Kom og oplev vores uddannelser
    Introduktion og brobygning
  • Brug for vejledning? Også hvis du er over 25 år:
    Kontakt en vejleder

Mød en elev: - Mulighederne er uendelige

Rasmus er ved at uddanne sig til bager på ZBC. Han er vild med alle de muligheder, der er for at lære nyt i faget, og så elsker han den bekræftelse, det giver, når kunderne roser hans håndværk. 

Job og videreuddannelse:

Job:
De fleste nyuddannede bagere får job på brødfabrikker og i supermarkeds bagerier. Men det kan også være i restauranter, bagerforretninger eller konditorier. Der er også mulighed for at starte egen virksomhed.

Videreuddannelse:
Når du er færdig som bager eller konditor, kan du søge optagelse på erhvervsakademi uddannelserne: procesteknolog og serviceøkonom.

Du kan også søge ind på proffessionsbachelor uddannelsen i ernæring og sundhed


ZBC Bager og konditor - elever laver kager

Mød en elev: - Der er intet, der stopper dig

Caroline er uddannet konditor fra ZBC i Ringsted og har i dag job i et konditori. Hun har vundet flere priser for sit håndværk og har også kvalificeret sig til konkurrencen WorldSkills. 

Sådan kommer du i gang

En erhvervsuddannelse består af Grundforløb 2 og et hovedforløb, som skifter mellem praktik og skole.

Du tager Grundforløb 2 på skolen. Det varer 20 uger. Et hovedforløb varer ca. 2-4 år alt efter uddannelse, og du afslutter med en svendeprøve.

Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du tage Grundforløb 1 først. 

Læs mere om grundforløb 1 og se de hovedområder, du kan vælge

Hvis du vil i gang med en uddannelse inden for mad og oplevelser og har forladt 9. klasse for mindre end 2 år siden eller 10. klasse for mindre end 1 år siden, så skal du tage Grundforløb 1.

Når du ansøger på optagelse.dk, anbefaler vi, at du vælger hovedområdet: Fødevarer, jordbrug og oplevelser og fagretningen "Mad og service".

Praktik med løn

Praktik med løn
Det er din opgave at finde din praktikplads, men ZBC har vejledere, der kan hjælpe dig. Praktikvirksomheden, og du skal ind indgå en skriftlig uddannelsesaftale. 

Mulighed for skolepraktik
Kan du ikke finde en praktikplads, eller mister du din praktikplads, tilbyder skolen dig en praktikplads på ZBC.

Praktik i udlandet

Drømmer du om at tage dele af din uddannelse i udlandet, kan vi hjælpe dig med at realisere din drøm - klik her

ZBC Bager og konditor uddannelsen - bager stiller brød i ovnen

Kom og besøg vores skoler

Introduktion og brobygning
ZBC har Introduktion for 8. klasse og Brobygning for 9. og 10. klasse på vores erhvervsskoler og HTX- og HHX-gymnasier i Holbæk, Roskilde, Ringsted, Køge, Slagelse, Næstved og Vordingborg.

Få inspiration til at vælge uddannelse og se videoerne med Mads Marius.

Introduktion for 8. klasse

Brobygning for 9. klasse

Besøgsdage i alle byer
Vi har også besøgsdage på alle vores erhvervsskoler i Holbæk, Køge, Næstved, Ringsted, Roskilde, Slagelse og Vordingborg.

Tjek alle vores fag og tilmeld dig en besøgsdag

Her er nogle af de fag, du får på uddannelsen til bager:

  • Brødproduktion
  • Dessertproduktion
  • Flødekager og lagkager
  • Rullede deje
  • Rørte kager
  • Piskede masser
  • Egenkontrol
  • Varekendskab
  • Salg og service 

 Når du uddanner dig som bager og konditor kan du specialisere dig i følgende retninger:

Du kan søge SU på grundforløb, hvis du er over 18 år. Læs mere om SU

På hovedforløb får du elevløn. Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i praktik- og skoleperioderne.

Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Begyndelseslønnen for elever i erhvervsuddannelserne varierer fra branche til branche.

Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også elevløn på grundforløbet. Har du ikke det, kan du søge SU, hvis du er fyldt 18 år.

Du kan på visse betingelser få tilskud til dækning af dine transportudgifter.

Bor du langt fra din drømmeuddannelse?

Så kan du heldigvis bo på vores Elevhoteller. På dén måde kommer du tæt på din uddannelse. Vi har Elevhoteller i Ringsted, Roskilde og Slagelse.

Læs mere om vores Elevhoteller her

ZBC elevhoteller - elever spiser i Foodhall

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores vejledere.

Optagelse

Også for voksne

Du kan også tage en erhvervsuddannelse, hvis du er over 25. Er du over 25 år, kan du få en særligt tilrettelagt uddannelse, som er tilpasset dine faglige kompetencer.

Kontakt en vejleder hvis du vil høre mere om mulighederne for at tage en erhvervsuddannelse som voksen.

ZBC vejledning for voksne - vejleder med voksen elev

Uddannelser der ligner

Vil du gerne være bager eller konditor? Så kunne det være, at der var andre uddannelser indenfor fødevarer, jordbrug og oplevelser, der også var dig.

Andre uddannelser for dig