Kontakt

Har du brug for hjælp? Så kontakt

Jan Lauridsen

+45 4132 4012

Bager

Du arbejder med traditionelle kager og nytækning af brød og kager

Du er nysgerrig på faget og kan lide at skabe nye trends inden for fx bagværk. Du lærer at skabe klassisk bagværk og kager på nye måder.

Du kommer til at arbejde med dine hænder og får en grundlæggende viden om fremstillingen af brød og kager. 

Uddannelsen kombinerer teori og praksis, og du får viden inden for bagværk, køb og salg, varer og egenkontrol. D
u kan specialisere dig til håndværksbager og detailbager.

Bager med EUX

  • Startdatoer:
    Grundforløb 1: 20/1 2020 (Ringsted) 10. august 2020. Grundforløb 2: 20/1 2020. 14/4 2020.
  • Varighed (inkl. grundforløb)
    4 år og 6 måneder
  • Studiested:
    Grundforløb 1 og 2: Roskilde, Slagelse, Næstved, Ringsted, Vordingborg og Køge. Hovedforløb: Ringsted
  • Økonomi
    SU og løn
  • Adgangskrav
    9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik. Er du over 25 kontakt en vejleder.
  • Kom og oplev vores uddannelser
    Introduktion og brobygning
  • Er du over 25 år:
    Kontakt en vejleder

Mød Tobias og Katrine, der træner til VM

De træner op til 16 timer om dagen for at blive klar til VM for unge bagere i Frankrig.

Job og videreuddannelse:

Job:
De fleste nyuddannede bagere får job på brødfabrikker og i supermarkeds bagerier. Men det kan også være i restauranter eller i  bagerforretninger. Du kan specialisere dig som håndværksbager eller detailbager.

Videreuddannelse:
Når du er færdig som bager, kan du søge optagelse på erhvervsakademi uddannelserne: procesteknolog og serviceøkonom.

Du kan også søge ind på proffessionsbachelor uddannelsen i ernæring og sundhed


Sådan kommer du i gang

Erhvervsuddannelsen består af Grundforløb 2 og et hovedforløb, som skifter mellem praktik og skole.

Du tager Grundforløb 2 på skolen. Det varer 20 uger. Hovedforløbet varer ca. 2-4 år, og du afslutter med en svendeprøve.

Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du tage Grundforløb 1 først. 

Læs mere om grundforløb 1 og se de hovedområder, du kan vælge

Hvis du vil i gang med en uddannelse inden for mad og oplevelser og har forladt 9. klasse for mindre end 2 år siden eller 10. klasse for mindre end 1 år siden, så skal du tage Grundforløb 1.

Når du ansøger på optagelse.dk, anbefaler vi, at du vælger hovedområdet: Fødevarer, jordbrug og oplevelser og fagretningen "Mad og service".

Praktik med løn

Praktik med løn
Det er din opgave at finde din praktikplads, men ZBC har vejledere, der kan hjælpe dig. Praktikvirksomheden, og du skal ind indgå en skriftlig uddannelsesaftale. 

Mulighed for skolepraktik
Kan du ikke finde en praktikplads, eller mister du din praktikplads, tilbyder skolen dig en praktikplads på ZBC.

Praktik i udlandet

Drømmer du om at tage dele af din uddannelse i udlandet, kan vi hjælpe dig med at realisere din drøm - klik her

Kom og besøg vores skoler

Introduktion og brobygning
ZBC har Introduktion for 8. klasse og Brobygning for 9. og 10. klasse på vores erhvervsskoler og HTX- og HHX-gymnasier i Holbæk, Roskilde, Ringsted, Køge, Slagelse, Næstved og Vordingborg.

Få inspiration til at vælge uddannelse og se videoerne med Mads Marius.

Introduktion for 8. klasse

Brobygning for 9. klasse

Besøgsdage i alle byer
Vi har også besøgsdage på alle vores erhvervsskoler i Holbæk, Køge, Næstved, Ringsted, Roskilde, Slagelse og Vordingborg.

Tjek alle vores fag og tilmeld dig en besøgsdag

Her er nogle af de fag, du får på uddannelsen til bager:

  • Brødproduktion
  • Dessertproduktion
  • Flødekager og lagkager
  • Rullede deje
  • Rørte kager
  • Piskede masser
  • Egenkontrol
  • Varekendskab
  • Salg og service 

Når du uddanner dig til bager, kan du afslutte som bagværker med trin 1 eller specialisere dig som detailbager, håndværksbager eller konditor:

  • Detailbager: Ud over bagerhåndværket lærer du også om driften af et bageri og om produktudvikling og optimering.
  • Håndværksbager: Du lærer om råvarer, dejproduktion og brødfremstilling. Du får desuden undervisning i kageproduktion og rullede deje.
  • Bagværker (trin 1):Du lærer at fremstille de almindelige og traditionelle brødtyper. Du lærer også at assistere ved arbejdet med rullede deje.
  • Konditor: Du lærer at fremstille alle typer kager. Du lærer også om desserter, is og marcipan og at fremstille dekorationer og figurer i bagværk og konditori.

Du kan søge SU på grundforløb, hvis du er over 18 år. Læs mere om SU

På hovedforløb får du elevløn. Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i praktik- og skoleperioderne.

Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Begyndelseslønnen for elever i erhvervsuddannelserne varierer fra branche til branche.

Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også elevløn på grundforløbet. Har du ikke det, kan du søge SU, hvis du er fyldt 18 år.

Du kan på visse betingelser få tilskud til dækning af dine transportudgifter.

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores vejledere.

Optagelse

Også for voksne

Du kan også tage en erhvervsuddannelse, hvis du er over 25. Er du over 25 år, kan du få en særligt tilrettelagt uddannelse, som er tilpasset dine faglige kompetencer.

Kontakt en vejleder hvis du vil høre mere om mulighederne for at tage en erhvervsuddannelse som voksen.

Uddannelser der ligner

Vil du gerne være bager? Så kunne det være, at der var andre uddannelser indenfor fødevarer, jordbrug og oplevelser, der også var dig.

Andre uddannelser for dig

Cookies- og privatlivspolitik - For din skyld!

På vores website bruger vi cookies til at huske dine indstillinger, trække statistik for dit besøg og for at kunne personalisere de annoncer, vi viser dig. Denne information deles ikke med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du vores cookie- og privatlivspolitik

Læs mere om privatlivs- og cookie politik for zbc.dk