Kontakt

Har du brug for hjælp? Så kontakt

Jan Lauridsen

+45 4132 4012

Gourmetslagter

En gourmetslagter arbejder med kød. På skolen lærer du om de forskellige slagtedyr, og hvordan de skal opskæres og opbevares, så kødet bliver mørt.

En vigtig del af arbejdet går ud på at rådgive kunderne om tilberedningen af de udskæringer, der findes i køledisken.

Som gourmetslagter lærer du også at lave færdigretter, pølser og andre delikatesser. Gourmetslagtere kan arbejde i slagterbutikker og slagterafdelinger eller starte egen virksomhed.

Uddannelsen kombinerer teori og praksis og du får grundlæggende viden om slagtning, partering og tilberedning af kød.  

Se andre uddannelser indenfor området:
Gourmetslagter, delikatesse. Gourmetslagter, slagtning. Gourmetslagteraspirant. Slagter

  • Startdatoer:
    Grundforløb 1: 10/8-20 & 18/1-21. Grundforløb+ & Grundforløb 2: 10/8-20. 26/10-20. 18/1-21. 13/4-21
  • Ansøgningsfrister:
    6/8-20. 22/10-20. 14/1-21. 9/4-21.
  • Varighed (inkl. grundforløb)
    2 år og 6 måneder - 4 år
  • Studiested:
    Grundforløb 1 og 2: Roskilde , Næstved og Køge. Hovedforløb: Roskilde.
  • Økonomi
    SU og løn
  • Adgangskrav
    9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik. Er du over 25 kontakt en vejleder.
  • Kom og oplev vores uddannelser
    Introduktion og brobygning
  • Brug for vejledning? Også hvis du er over 25 år:
    Kontakt en vejleder

Mød en gourmetslagter: - Det er et drømmejob for mig

Rikke er uddannet gourmetslagter fra ZBC. Hun elsker at lave mad og at rådgive kunder, og så er hun usædvanligt dygtig til det: Til svendeprøven fik hun en guldmedalje som den fjerde gourmetslagter nogensinde.  

Job og videreuddannelse

Job:
Som gourmetslagter er du typisk ansat i fødevarebutikker eller slagterbutikker. 

Videreuddannelse:
Som gourmetslagter kan du søge optagelse på erhvervsakademiuddannelserne procesteknolog, handelsøkonom og serviceøkonom og tage en professionsbacheloruddannelse i eksport og teknologi.

Praktikplads med løn

Praktik med løn
Det er din opgave at finde din praktikplads, men ZBC har vejledere, der kan hjælpe dig. Praktikvirksomheden og du skal ind indgå en skriftlig uddannelsesaftale. 

Mulighed for skolepraktik
Kan du ikke finde en praktikplads, eller mister du din praktikplads, tilbyder skolen dig en praktikplads på ZBC.

Praktik i udlandet

Drømmer du om at tage dele af din uddannelse i udlandet, kan vi hjælpe dig med at realisere din drøm - klik her

Sådan kommer du i gang

En erhvervsuddannelse består af Grundforløb 2 og et hovedforløb, som skifter mellem praktik og skole.

Du tager Grundforløb 2 på skolen. Det varer 20 uger. Et hovedforløb varer ca. 2-4 år alt efter uddannelse, og du afslutter med en svendeprøve.

Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du tage Grundforløb 1 først. 

Læs mere om grundforløb 1 og se de hovedområder, du kan vælge

Hvis du vil i gang med en uddannelse inden for mad og oplevelser og har forladt 9. klasse for mindre end 2 år siden eller 10. klasse for mindre end 1 år siden, så skal du tage Grundforløb 1.

Når du ansøger på optagelse.dk, anbefaler vi, at du vælger hovedområdet: Fødevarer, jordbrug og oplevelser og fagretningen "Mad og service".

Kom og besøg vores skoler

Introduktion og brobygning
ZBC har Introduktion for 8. klasse og Brobygning for 9. og 10. klasse på vores erhvervsskoler og HTX- og HHX-gymnasier i Holbæk, Roskilde, Ringsted, Køge, Slagelse, Næstved og Vordingborg.

Få inspiration til at vælge uddannelse og se videoerne med Mads Marius.

Introduktion for 8. klasse

Brobygning for 9. klasse

Besøgsdage i alle byer
Vi har også besøgsdage på alle vores erhvervsskoler i Holbæk, Køge, Næstved, Ringsted, Roskilde, Slagelse og Vordingborg.

Tjek alle vores fag og tilmeld dig en besøgsdag

Her er nogle af de fag, du får på uddannelsen til gourmetslagter med specialet butik:

  • Detailopskæring
  • Grovopskæring
  • Tilberedning
  • Praktisk anvendelse af ernæringslære
  • Lovgivning

Når du uddanner dig til gourmetslagter, kan du specialisere dig inden for følgende retninger:

Du kan søge SU på grundforløb, hvis du er over 18 år. Læs mere om SU

På hovedforløb får du elevløn. Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i praktik- og skoleperioderne.

Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Begyndelseslønnen for elever i erhvervsuddannelserne varierer fra branche til branche.

Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også elevløn på grundforløbet. Har du ikke det, kan du søge SU, hvis du er fyldt 18 år.

Du kan på visse betingelser få tilskud til dækning af dine transportudgifter.

Bor du langt fra din drømmeuddannelse?

Så kan du heldigvis bo på vores Elevhoteller. På dén måde kommer du tæt på din uddannelse. Vi har Elevhoteller i Ringsted, Roskilde og Slagelse.

Læs mere om vores Elevhoteller her

ZBC elevhoteller - elever spiser i Foodhall

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores vejledere.

Optagelse

Også for voksne

Du kan også tage en erhvervsuddannelse, hvis du er over 25. Er du over 25 år, kan du få en særligt tilrettelagt uddannelse, som er tilpasset dine faglige kompetencer.

Kontakt en vejleder, hvis du vil høre mere om mulighederne for at tage en erhvervsuddannelse som voksen.

Uddannelser der ligner

Vil du gerne være gourmetslagter? Så kunne det være, at der var andre uddannelser indenfor fødevarer, jordbrug og oplevelser, der også var dig.

Andre uddannelser for dig