Kontakt

Vejleder:

Jan Lauridsen

+45 4132 4012

Kok

Som kok arbejder du med kulinariske oplevelser og udvikling af nye retter

Du arbejder med at sammensætte et måltid, som bliver en oplevelse for kunden.
Du skal være klar til en hverdag, hvor det går stærkt, og du skal kunne arbejde selvstændigt såvel som indgå i et team.

Kok hører under gastronomuddannelserne.
Som kok får du en arbejdsdag i et højt tempo med stående arbejdsopgaver. Så det er godt at have en god fysik.
Uddannelsen kombinerer teori og praksis, og du får en grundlæggende viden om sundhed, ernæring og madlavning m.m. 

  • Startdatoer:
    Grundforløb 1: 12/8-2019. Grundforløb 2: 4/4-2019. 28/10-2019
  • Varighed (inkl. grundforløb)
    4 år og 3 måneder
  • Studiested:
    Grundforløb 1 og 2: Ringsted, Roskilde, Næstved, Slagelse, Vordingborg og Køge. Hovedforløb: Slagelse.
  • Økonomi
    SU og løn
  • Adgangskrav
    9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik. Er du over 25 kontakt en vejleder.
  • Kom og oplev vores uddannelser
    Introduktion og brobygning
  • Er du over 25 år:
    Kontakt en vejleder

Job og videreuddannelse

Job:
Langt de fleste af de nyuddannede kokke får beskæftigelse i restaurationsbranchen. Det er også mulig at arbejde i kantiner, hospitaler og meget andet – og så har du mulighed for, at arbejde i hele verden.

Videreuddannelse:
Når du så er færdig med gastronomuddannelsen som kok, har du flere muligheder for videreuddannelse. Du kan søge optagelse på erhvervsakademiuddannelserne Procesteknolog og Serviceøkonom, samt professionsbacheloruddannelserne, under forudsætning af, at du opfylder de specifikke adgangskrav, Ernæring og Sundhed og Global nutrition and health.

Tag uddannelsen med EUX

Hvordan kommer jeg i gang?

Kom i gang med din uddannelse til Kok på et grundforløb på ZBC Roskilde, Ringsted, Næstved, Slagelse og Vordingborg.

Uddannelsen består af Grundforløb 2 og et hovedforløb. Grundforløbet foregår på skolen og varer 20 uger. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse skal du starte på Grundforløb 1 først. Det varer 20 uger. Alle Grundforløb 1 giver adgang til alle grundforløb 2, men vi anbefaler, at du vælger et Grundforløb 1 inden for hovedområdet Fødevarer, jordbrug og oplevelser.

Når du har gjort dit Grundforløb 2 færdigt, skal du på hovedforløb. Det veksler mellem skoleophold og praktik i en virksomhed, og du afslutter med en svendeprøve. Dit hovedforløb varer 4 år og 3 måneder.

Se mere om optagelse

Praktikplads med løn

Praktikplads med løn:
Inden du kan starte på hovedforløbet af din uddannelse, skal du finde en praktikplads i en godkendt praktikvirksomhed (og I skal indgå en skriftlig uddannelsesaftale). 

Det er dit ansvar at finde en praktikvirksomhed, men ZBC har praktikpladsvejledere, der kan hjælpe dig.

Praktik i udlandet:
Hvis du har drømme om at tage dele af din uddannelse i udlandet, kan det blive til virkelighed på ZBC. Vi har en lang række kontakter og et internationalt kontor, som kan hjælpe dig med et praktikophold i udlandet. 

Her er nogle af de fag, du får på uddannelsen til kok:

  • Ernæringslære

  • Salg og service

  • Køkkenpraktik

  • Produktionshygiejne

    Du skal også have fag som regning og kalkulation samt læring, kommunikation og samarbejde.

Du kan søge SU på grundforløb, hvis du er over 18 år. Læs mere om SU

På hovedforløb får du elevløn. Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i praktik- og skoleperioderne.

Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Begyndelseslønnen for elever i erhvervsuddannelserne varierer fra branche til branche.

Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også elevløn på grundforløbet. Har du ikke det, kan du søge SU, hvis du er fyldt 18 år.

Du kan på visse betingelser få tilskud til dækning af dine transportudgifter.

Grundforløb 1

For dig, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse. Du fortsætter på Grundforløb 2.

Varighed: 20 uger

Grundforløbet foregår på skolen

 

Grundforløb 2

Varighed: 20 uger

Grundforløbet foregår på skolen.

Hovedforløb

Varighed: 4,3 år

Du veksler mellem at være i skole og praktik.

 

I 8. klasse skal du besøge og opleve en erhvervsuddannelse. Det kan du på ZBC. 

I 9. og 10. klasse er der brobygningsforløb.

Du kan opleve uddannelsen i introduktion eller brobygning i følgende byer:

  • Slagelse
  • Næstved
  • Vordingborg
  • Ringsted
  • Roskilde

På et forløb hos ZBC kommer du til at opleve faget ved at prøve det selv. Du kommer til at møde andre med samme interesse og få viden om uddannelsen. Du vil også blive klogere på, hvordan det at arbejde som kok og møde andre uddannelser og fagligheder, der arbejder inden for området fødevarer. Ligesom i den virkelige verden.

Se mere om den enkelte by under "Find by" - klik her

Også for voksne

Du kan også tage en erhvervsuddannelse, hvis du er over 25. Er du over 25 år, kan du få en særligt tilrettelagt uddannelse, som er tilpasset dine faglige kompetencer.

Kontakt en vejleder hvis du vil høre mere om mulighederne for at tage en erhvervsuddannelse som voksen.

Uddannelser der ligner

Vil du gerne være kok? Så kunne det være, at der var andre uddannelser indenfor fødevarer, jordbrug og oplevelser, der også var dig.

Andre uddannelser for dig

Cookies- og privatlivspolitik - For din skyld!

På vores website bruger vi cookies til at huske dine indstillinger, trække statistik for dit besøg og for at kunne personalisere de annoncer, vi viser dig. Denne information deles ikke med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du vores cookie- og privatlivspolitik

Læs mere om privatlivs- og cookie politik for zbc.dk